POTVRĐENA PISANJA TPKNEWS: Guska, Jarac i po neki “lešinar” olakšali budžet Kučeva za skoro 110.000 €

Često se u javnosti spominje da su za efikasno funkcionisanje opštinskih institucija nebitna imena i prezimena međutim na osnovu aktuelnih dešavanja u Kučevu to nije slučaj.

Slika gore, predsednik opštine Kučevo Ivan Rajčič i direktor Brista d.o.o. Vesna Stanković potpisuju ugovor od 6.920.000,00 dinara. Dole, predsednik opštine Kučevo dr Ivan Rajičić i Jarčeva supruga koja prihvata pomoć od 5,83 miliona dinara, Danijela Tasić Stojković/Foto: ekucevo

Znamo svi da bi trebalo da opština bude mnogo više od predsednika i njegovog zamenika. Kad god sistem ne funkcioniše on otvara prostor anarhiji i improvizacijama. Da li je u najavi organizovana zloupotreba porograma “Privlačenje investitora” opštine Kučevo iz 2021. godine?

Nema ni godinu dana od kako je rukovodstvo opštine Kučevo potpisalo sa preduzećima Brista d.o.o. iz Kučeva i preduzetničkom radnjom Pekarom MD iz Grdelice, ogranak u Kučevu ugovore o dodeli podsticajnih sredstava u okviru realizacije programa Lokalnog ekonomskog razvoja Opštine Kučevo za 2021. godinu u cilju otvaranja novih radnih mesta.

Na osnovu ugovora, preduzeću Brista d.o.o. je isplaćeno 6.920.000,00 dinara, u evrima 60.000 evra sa obavezom izgradnje CNG stanice, parkinga, perionice i ostalih pratećih objekata na lokaciji kraj Rabrova kao i zapošljavanje 12 radnika na neodređeno vreme.

Preduzetničkoj radnji Pekara MD iz  ugovoa o dodeli podsticajnih sredstava u okviru realizacije programa Lokalnog ekonomskog razvoja Opštine Kučevo za 2021. godinu, isplaćeno je 5,83 miliona dinara, u evrima 50.000 evra čime je planirano zapošljavanje 10 novih radnika na neodređeno vreme.

Nakon skoro godinu dana od isplaćenih budžetskih para “Vesni Guski” i “Milanu Jarcu” privredna situacija u Kučevu nije se poboljšala ni za dlaku. Jedini koji su profitirali na ovim subvencijama su vlasnici preduzeća Brista doo i Pekara MD i još po neki “lešinar” koji im je omogućio da dobiju ova sredstva.

Preduzeće Brista doo još uvek nije počelo sa realizacijom programa investiranja a velika je verovatnoća da se ovaj projekat neće ni realizovati. Nezvanično smo saznali da opština od preduzeća Brista doo već potražuje isplaćeni novac a da je njegova vlasnica izjavila da će vratiti novac tek onda kad njoj “Aca Karatista” bude vratio 10.000 evra koliko je primio kao čast što je naredio predsedniku opštine da Brista doo bude stavljena po prioritetu na listi korisnika subvencija opštine.

Pekara MD je delimično već ispunila ugovorom predviđene uslove, tačnije podnela je prijavu Fondu PIO za nekoliko radnika koji već godinama rade neprijavljeni. Zli jezici ove male varošice pored Peka kažu da je Milan Jarac morao da izdvoji 8.000 evra za “Acu Karatistu” i da da mu plati porodični izlet do Monte Karla. Zbog svega toga preduzeće Milana “Jarca” je oslobođeno plaćanja komunalnih obaveza koja su nezvanično već dostigla 1.500.000 dinara, pa je zbog toga direktor JKP “Kučevo”, Slaviša Marijoković bio prinuđen da podnese zahtev za izvršenje nad imovinom Pekare MD. Svakako da je ovaj “bezobrazluk” jako razljutio “Acu Karatisu” i sada je funkcija direktora Slaviše Marijokovića u JKP “Kučevo” veoma poljuljana i zbog toga svi ga već vide u staroj ulozi dispečera voznog parka u ovom preduzeću.

Na kraju ostaje pitanje: da li je “Aca Karatista” delom tog novca pokušao da smanji svoj dug u JKP “Kučevo” ili je pak možda delom tog novca podmitio direktora JKP “Kučevo” koji mu je neosnovano otpisao 2.900.000 dinara duga a takođe ni za ostatak duga od 4.000.000 dinara još uvek nije zatražio pomoć javnog izvršitelja?

Tačnost svih ovih iznetih navoda ne možemo sa sigurnošću potvrditi, ali radi funkcionisanja pravne države i jednakog tretmana svih građana, državne institucije Republike Srbije bi mogle proveriti sve ove navode čime bi bile otklonjene sve sumnje. Nekako po pravilu uvek se svede na ono ”Gde ima dima, ima i vatre”.

(Dopisnik1 tpknews.com iz Kučeva)

PROČITAJ I

43 Komentari

  1. Evo su vam dragi penzioneri ovi vaši iz SNS, glasali ste za njih sad neka nas deru kao musa jarca! Bilo bi dobro da vam smanje i penzije, a do sledećih izbora nećete videti nikakvu pomoć!

    1. Ju,ju,znaci taj Aca karatista iz dva “poslica”dobar 18.000 evra.Od Vesne guske 10.000 evra i od Milana Jarca 8.000 evra.Malo li je.

    1. Kod jarca u pekari radi isti broj radnika nije zaposlio nikog a uzeo 50 000 evra,verovatno su pare podelili između sebe.

  2. Бре овај Аца Каратиста је свуда умешан, чудим како до сада није завршио у затвору кад је одавно зрео за ћорку

  3. Za kupovinu gasa i kupovinu hleba je potrebno imati para a u Kucevu nema posla. Nije mi jasno cemu sluzi ovakvo finansiranje iz budzeta opstine osim ako nije cilj da se opljacka budzet?

  4. Aca Karatista je bas pravi lesinar, već godinama zivi na racun naroda Kuceva. U svakoj normalnoj drzavi takvi kao on bi bili u zatvoru ili bi bili prosjaci. Samo u Srbiji je Aca Karatista vlast. To vam je slika i prilika SNS vlasti

  5. Najzad ce moj kum Novica da postane direktor JKP.Iako ga nazivaju da je vepar njega ce Aca karatista da postavi na Marijokovo mesto.Uostalom nije Novica samo moj kum vec je on kum i Ace karatiste.

  6. Jao,pa sta ce sada mama Sneza da radi?Izgleda da ce morati opet da podigne kredit kako bi spasila cerku od robije jer Aci karatisti ne pada na pamet da cerki Vesni guski vrati 10.000 evra pod izgovorom da je to cena i da nikada ne bi dobila 60.000 evra da njega nije bilo.

  7. Zasto ta Vesna ne prijavi Acu u policiji,mnogi se pitaju.Po gradu se prica da ona ne sme da ga prijavi zato sto se on hvali da mu je najbolji drug Andrej Vucic,brat predsednika Vucica i da mu niko nista ne moze.

    1. Za ovo ste u pravu, Aca Karatista se busa u grudi i preti narodu sa Vucicevim bratom Andrejem Vucicem i kumom Nikolom Petrovicem. Kaze dok su oni na vrhu za Acu nema zime.

      1. Da dodam da se hvali Aca kako mu je mama sa Uba odakle je i Glišić. Samo ne znam u kom srodstvu je sa Ružićem i Slavicom Đukić Dejanović?

  8. 😂😂😂…. pa već ovo i malo dete vidi..ali je VRH….😂😂
    I JEDINSTVENO CELOJ SRBIJI ….
    PRAVI opoziciono opredeljeni građani
    i NEZADOVOLJNA STRUJA LOKALNOG SNS koja je u borbi za lokalnu vlast i budžet
    (moguće povratak…?) i mogućnost obilnijih poslovnih opcija i kombinacija …
    Isvi oni …..i
    svako iz svog razloga ..ZAJEDNO..
    u borbi protiv VLASTI…..😂😂😂
    Pa posle kažu..Đ
    ne može PRAVA opozicija i vlast da budu zajedno…😂😂😂
    EVO ipak ipak prvi i živi dokaz i to u Srbiji i za CELU Srbiju ..a ne na Marsu….
    DA MOŽE..
    😂😂😂 …Evo….KUČEVO !!!

  9. PS. …ako je to neko rešenje ..onda i treba tako..ako se hapse lopine…
    😂😂
    Ali niko ni o čemu drugom.. SAMO OPŠTINSKA VLAST ..kao da će to da spase IZDIŠUĆE Kučevo …..😂😂😂 I može da dodje ko god hoće umesto ovih dežurnih opštinara ..
    JER BEZ ,,KORIDORA ŽIVOTA,, ..NEMA NIŠTA…
    SI niko o npr.Peku…ni reč..
    Jer nije ,,u varoši pored Peka,,..
    nego je ,, u varoši pored
    TEŠKO ZAGAĐENOG Peka…😉
    Ali Kučevljani su nekom prodali svoj jezik…
    pa su trenutno gluvionemi…
    Ali NiSU I prste…pa mogu da bar TO ovde da otkucaju …
    Te TRI REČI: TEŠKO ZAGAĐENI PEK …
    S da ne učestvuju SAMO u toj njihovoj večito istoj tragikomičnoj lokalnoj
    ,,Seriji Šojić ,, ..😉

  10. Čitajući teksove i komentare o Kučevu, mogu reći da me tamošnji život ljudi, podseća na kaubojski film. Loš stranac je došao u mali gradić, okupio oko sebe nekoliko revolveraša i niko mu ništa ne može. Mada, u svakom Vesternu na kraju pravda pobeđuje. Kako će biti u Kučevu, videćemo.

  11. Kad citam tekstove o vlasti u Kucevu ja se najezim i pitam kako li je narodu koji zivi tamo. Verujte da bi ovakve tipove ovde u Nemackoj pohapsili za jedan dan. Iskren da budem zbog takvih sam i napustio moj rodni Pozarevac i nijednog trenutka se ne kajem. Jedino se kajem sto sam uopšte gubio vreme sa debilima slicnih ovima u Kucevu koji sebe predstavljaju kao vlast a ne znaju ni koliko je 2+2.

  12. Што би рекао Ненад, са новцем који је потрошен на разноразне глупости лажног привредног опоравка у општинама и градовима источне Србије могао се изградити аутопут који би изистински довео до привредног опоравка овог дела Србије. По мени ово су само бачене паре и због тога неко би требало да одговара

  13. “Radi funkcionisanja pravne države i jednakog tretmana svih građana, državne institucije Republike Srbije bi mogle proveriti sve ove navode čime bi bile otklonjene sve sumnje” Državne institucije ne rade svoj posao! Da rade, ne bi vlast u Kučevu formirali registrovani kriminalci sa dosijeom. Policija, tužilaštvu i sudstvo moraju da ćute jer ako se neko od njih pobuni i počne da radi svoj posao on po automatizmu bude suspendovan ili premešten

    1. Nije mi jasno,da li u Kucevu ima pismenih ljudi pa da napisu krivicne protiv Ace karatiste,Novice Janosevica,Ivana Rajicica,Nenada Mikica i posalju tuzilastvu u Beograd,Pozarevac,Kraljevo….E onda mora neko iz tuzilastva da reaguje i nece svi da zazmure ili sakriju prijave u fijoke.Preporuka je da se to podnese putem mejla a ako hoce postom da preskoce postu u Kucevu jer odbornica Ljilja koja je sada direktor poste sva pisma adresirana na tuzilastvo nosi Aci karatisti posto je on smenio Vladu a nju postavio na njegovo mesto,pa kada Aca procita i vidi da je to krivicna prijava protiv njega on pocepa pismo.Inace Ljilja je skolska drugarica,cerke Ace karatiste.

  14. Novica je lešinar, njega treba poslati tamo gde mu je mesto, u Kaonu. U šumu da cepa drva, tamo sam ga našao tamo mu je i mesto!

  15. Jadan Marijok!Sta je morao sve da radi i opet nije dobar za Acu karatistu i njegove krimose.Asvaltirao je put do kuce Novicinog telohranitelja Sinise zvanog Cikutar inace sef obezbedjenja kod Ace karatiste u hotelu.Kumu Novici Janosevicu izriljao bastu sa masinama JKP,izravno teren ispred kuce i ucvrstio nasip da mu voda iz Peka ne ulazi u bastu.Somiju koga zovu banderas pomogao da se asvaltira put do kuce i uveo besplatno vodovod i kanalizaciju.Kecmanu asvaltirao ulicu u kojoj sada zivi posto je majku oterao u staracki dom.Nenadu Mikicu,zameniku pred.opstine podigao besplatno ogradu i zavrsio bazen za kupanje.Rajcicevoj(predsednik opstine)svalerki promenio sanitariju i okrecio stan kojoj je kupio.Aci karatisti obelezio i ogradio parking mesto i zauzeo skoro pola ulice u duzini od 50 metara a da pri tom Aca nista ne placa za razliku od ostalih gradjana opstine Kucevo.Za Acina dugovanja prema JKP ne sme Marijok ni da pisne a kamoli da ga pita.Zna se sta ce da dobije,ili uvrtanje usiju ili sut u dupe i gubitak posla😂

    1. Cikutar je Janoševićev telohranitelj i šef obezbeđenja Ace Karatiste???!!! Nemoguće! Cikutar ima 58 godina, zar se još nije smirio? Cikutar nije vežbao nikakvu borilačku veštinu. Oduvek je bio gradski đilkoš velike snage, koji je voleo da se potuče. Stvarno ne mogu da verujem, da je u ovim godinama nečiji telohranitelj.

  16. A u vezi tog ,,Divljeg zapada i revolveraša ,, .
    .u Kučevu…
    Nema tamo ničeg ni divljeg ni brutalnog ni revolveraškog…
    Nisu Kučevljani ni toliko nežni ni toliko plašljivi kad im uđe neko u kućno dvorište,na imanje ili ustan da im nešto otme ili ukrade…😀
    Taj bi mnogo bolje prošao da je otišao da otima i krade na na taj Divlji zapad…nego u Kučevu…
    😀😀😀
    Ali Kučevljani i CEoO ovaj region Istočne Srbije pali su u neko stanje GRAĐANSKE dugotrajne apatije i neku polusvesnu svakodnevnu i rutinsku izmaglicu i neko kao polubudno stanje i muljatorskog i poniznog i poslušnog …
    Da ne preterujem i kažem u neko GRAĐANSKO stanje slično kolektivnom narkomanskom u nekoj njihovoj narkomanskoj komuni u nekom propadajućem ,oronulom i besperspektivnom getu nekih dalekih velegrada u svetu ….i koji tamo čekaju svog nekog Mesiju da dodje i spase ih…
    I koji ne postoji.
    Kao i CEO taj IZDIŠUĆI region Istočne Srbije..
    Jer Kučevo SAMO …
    i BEZ CELOG OVOG REGIONA ISTOČNE SRBIJE..
    ..NITI MOŽE NITI ĆE IKADA
    DA IZAĐE iz ove PRAVE I OČAJNE REALNOSTI
    u kojoj se svakodnevno i u najbukvalnijem smislu IZUMIRE I NESTAJE…
    I to ovaj put ..zauvek.
    I ISTO kao i CEO ovaj region Istočne Srbije.
    Naravno ,ovaj region neće biti pustinja bez živih ljudi…neko će tu uvek da živi…ili će se doseliti ,ko zna iz kog dela sveta, da tu živi i radi, u taj novi rudarski ,,AFRIČKI KONGO,, u Evropi 21.veka…
    Ali biće to KRAJ Kučeva i okoline i CELOG ovog regiona Istočne Srbije kakve oduvek poznajemo
    I to i takvo stanje gradjana CELOG ovog regiona Istočne Srbije je ne samo katastrofalno i pogubno po njih same …nego je i NAJVEĆA MOGUĆA bruka i srmota….i prema precima i prema potomcima.
    I ovo sasašnje stanje u Kučevu, koje vodi SAMO U TU I TAKVU BUDUĆNOST uopšte ne liči na Divlji zapad i vestern filmove.
    Već SAMO I ISKLJUČIVO na onu prastaru basnu koju svi znamo
    Na onu basnu o zečevima i žabama na obali reke.
    Samo ovaj put na obali reke Pek…
    TEŠKO ZAGAĐENE reke PEK.
    I pozdrav iz 🚞

  17. Gde je bre onaj Janosevic? Njega niko ne spominje!? Taj dok bio predsednik bilo sve pod konac, slusali su svi, Čukinom naredjenju niko nije smeo da se opovrgne!

    1. Janoš je sada grobar i vrtlar a kako čujemo, sprema se da zameni kuma Marijoka na mestu direktora JKP Kučevo. Svi u komunalnom pričaju da Janošević namešta kuma kako bi mu oteo funkciju a ima manju školu od njega. Janoš celog života samo spletkari i nekog namešta, od odlaska Čuke na mesto poslanika 2014. Kučevo je naglo počelo da propada baš zbog tog nepismenog i slinavog narcisoidnog Janoša koji je zajedno sa Acom Karatistom najveći uništivač Kučeva jer su Rajčić, Mikić, Kecman i Šini njihovi kadrovi.

    2. Svi kucevljani su glasali za SNS jer nam veruju i sta hocete vi iz opozicije? Mi te gradjane obmanjujemo, lazemo svaki dan, kazemo im da nisu normalni i radimo sa njima sta god nam padne na pamet a oni i pored toga nas vole jer smo mi za njih institucija. Svesni su i oni da cemo prvo da zaposlimo clanove nase familije i da se prvo mi obogatimo a posle sta ostane za njih. Gradjani ce dobiti paketice i rizlu pred sledece izbore, malo li je? Hvala Bogu sto smo se otarasili Cuke on je stalno nesto zanovetao i trazio daj za ovog, daj za onog a na sebe i nas je slabo mislio. Sada su sve pare za nas a za sela bas nas briga i zato nismo ulozili nijedan dinar jer ce oni i bez toga da glasaju za nas!

  18. Људи, какви су ово ликови и надимци!? Кафа, зеленаш, бандераш, каратиста, гуска, јарац, вепар, ћука… Цртљни филм!?

  19. Da se ne naljuti Mima panduri ,da kažem nešto i o njoj,ustvari o njoj najviše znaju Lale,Bojović …… a u skorije vreme je najbolje znaju ovi iz policije zbog mahinacija sa ogrevom ,zato što je dugo vremena krala iz škole ručkove da bi tovila tamo nekoga ,pa kada su počeli previše da pričaju o tome onda je rekla dobavljačima da prvosvrate kući i ostave pola namirnica ,pa ostatke namirnica u školu. I tako sve to policija gleda i gleda a dokle će pa to je pitanje za njih.

  20. Кучево и околина су уредно гласали за Српску напредну странку и Вучића очекујући да ће их спасити од овакве власти у Кучеву? Надамо се да ће ова информација стићи до председника Вучића?

  21. Како државне институције да реагују кад њих контролише мафија. Чула сам од пријатеља да му се хвалио Аца Каратиста како има јаке везе у правосуђу и да је полицијски доушник . Верујем да има и истине у томе јер све институције ћуте иако је у Кучеву права отимачина од стране власти. Ајде, овима је општина легално дала новац који они злоупотребљавају али шта је са дуговима Аце Каратиста, зашто је он заштићен и по чијем налогу?

  22. Tog Acu u Pozarevcu znaju kao cinkarosa.Pre nekoliko meseci su ga odrali od batina zato sto je ocinkario neke ljude za neka dela da ne bi njega uhapsili jer je novac koji je dobio od dijaspore za izbore strpao u svoj dzep.

  23. Alo uvažena gospođo Dubajić, da li ćete nešto preduzeti protiv ovoga što se dešava u Kučevu? Da li je po vama sve u skladu sa pravnim poretkom Republike Srbije? Ne živim u Kučevu ali ne mogu više da slušam kako maltretiraju građane i državu!!!

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker