PODELIO MILIĆ: Prijem i novčane nagrade za najboljeg gradištanskog vatrogasca i prosfetare

Povodom obeležavanja Dana vatrogasno-spasilačkih jedinica i Dana prosvetnih radnika, u opštini Veliko Gradište je upriličen tradicionalni prijem za zaposlene koji su u protekloj godini ostvarili izuzetne rezultate u radu.

Foto: Promo

Najuspešnije radnike gradištanskih ustanova primio je predsednik Privremenog organa opštine Dragan Milić sa saradnicima koji im je, ovom prilikom, uručio prigodne novčane nagrade.

Nagrađeni su: profesorke latinskog jezika Nataša Stević i muzičke kulture Nadežda Cvetković iz Srednje škole “Miloje Vasić“, nastavnice muzičke kulture Marija Ivković i razredne nastave Slobodanka Savić iz OŠ “Ivo Lola Ribar“, nastavnica fizičkog i zdravstvenog vaspitanja Vesna Ilić Radulović iz OŠ “Vuk Karadžić“ Majilovac, nastavnik razredne nastave u OŠ “Miša Živanović“ Srednjevo Staniša Nikolić, vaspitačica Predškolske ustanove “Majski cvet“ Martina Paripović i šef računovodstva Dušica Pavlović, pomoćna radnica u odeljenju Muzičke škole “Stevan Mokranjac“ iz Požarevca u Velikom Gradištu i Bogdan Stojšić, vatrogasac-spasilac i vozač Vatrogasno-spasilačke jedinice.

Milić je, obraćajući se prosvetnim radnicima, naglasio koliko je njihov posao težak, ali i značajan i lep.

– Vi od dece, od onih najmanjih, od šest meseci, u vrtiću, preko osnovne, srednje, muzičke škole, fakulteta napravite ljude i od toga nema većeg uspeha. Na neki način, cilj nam je da nas ta deca prevaziđu – , rekao je Milić.

On je izrazio zadovoljstvo radom obrazovnih ustanova, podsetivši da dečji vrtić, kao jedan od najboljih u Srbiji, ima odeljenje za najmlađe od šest meseci, sportsku halu, kao i da nema čekanja na upis ili je to, povremeno, veoma mali broj.

I škole, rekao je, postižu respektabilne rezultate, i tim povodom najavio je nova ulaganja, posle lokalnih izbora, u obrazovne ustanove do kraja godine, u visini od šest do sedam miliona dinara, kao i nove projekte.

Milić je naglasio da je opština postavila za cilj da u unapređenje nastave, nakon lokalnih izbora, ulaže još više kako bi đaci imali što bolje uslove za rad iako već postižu odlične rezultate, što pokazuju i razne kontrole kao i upisi učenika u srednju školu i najteže fakultete.

Takođe, najavio je da je u planu i izgradnja novog Vatrogasnog doma kako bi se obezbedili bolji uslovi za rad na prevenciji rizika od požara i nezgoda. Predsednik je naglasio da su pripadnici vatrogasne službe uvek bili pripravni kada je trebalo – tokom korone, prilikom požara, saobraćajnih nesreća, sprečavanja širenja opasnih materija i u raznim drugim situacijama, uputivši im veliku zahvalnost za angažovanje.

U ime svih ustanova, na uručenim nagradama se zahvalio direktor OŠ “Ivo Lola Ribar“ Dragan Mandić, ističući da ih to obavezuje da budu još bolji.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Ipak se Milic suprostavio zahtevima svog zamenika da se nagrade i njegova zena i nova miljenica. Krivolovac iz Rama posle debakla u turistickoj organizacij okrenuo se prosveti kad vec ima iz vrtica. Pa bi da ih nagradi opstinskim parama. Osilio se oronuli krivolovac snaga ga napusta svakim danom sve vise pa se okomio na opstinsku kasu. Upamcen je kao neko ko je ukinuo SILA fest zbog osvete svojoj ljubavnici

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker