ZLATNO DOBA, NEMA ŠTA: Pored svih najavljenih poskupljenja, poskupljuje i struja!

Naprednjacima je očito poskupljenje kovid testa malo, pa je moralo na još nečemu da se zaradi, tako da će i struja poskupeti od 1. februara 2021, potvrdila je Agencija za energetiku (AERS).

Foto: Ilustracija

Kako je objavila ta Agencija na svom zvaničnom sajtu, dali su saglasnost na odluku o ceni električne energije za garantovano snabdevanje.

Odluka je doneta na zahtev energetskog subjekta JP EPS Beograd, Savet Agencije za energetiku je na sednici održanoj ranije danas.

Prosečna cena električne energije za kupce koji imaju pravo na garantovano snabdevanje po regulisanim cenama (domaćinstva i mali kupci), utvrđena na osnovu maksimalno odobrenog prihoda iznosi, bez poreza i taksi, 7,867 din/kWh i veća je u odnosu na postojeću prosečnu cenu za 3,4 odsto.

Nova cena za garantovano snabdevanje primenjivaće se počev od 1. februara 2021. godine.

Osim što nam je 2020. godina bila katastrofalna što se tiče koronavirusa i svih finansijskih nedaća koje su snašle građane, kao so na živu ranu stigla je vest i o poskupljenju električne energije.

Podsetimo, od 1. januara poskupeće benzin, zatim cigarete, skočiće TV pretplata, dok će porez na imovinu biti skuplji za šest odsto.

Računi za vodu će od prvog dana 2021. biti takođe skuplji, a mesec dana kasnije, građani će iz džepa morati da izdvoje još neki dinar i za struju koja će poskupeti.

Zlatno doba, nema šta…

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker