Tender za izbor konsultanta za vetropark Kostolac do 24.maja

Elektroprivreda Srbije je objavila tender za izbor konsultanta na projektu izgradnje vetroparka Kostolac, a ponude se mogu poslati do 24. maja.

EPS na svom sajtu navodi da je u pitanju međunarodni tender sa postupkom prekvalifikacije, da je dodela konsultantskih usluga planirana u oktobru ove godine, a da se procenjuje da će njegov posao trajati dve godine, s obzirom da projekat mora da bude realizovan do avgusta 2021.

Vetropark Kostolac koji će biti 90 km istočno od Beograda, imaće instalisanu snagu od 66 MW, izgradnju će finansirati Nemačka razvojna banka (KfW), a ugovor između te institucije i EPS-a o kreditu od 80 miliona evra potpisan je krajem novembra 2017, dok je početak gradnje je planiran 2019. godine.

Projekat obuhvata isporuku i ugradnju vetroagregata, izgradnju temelja vetroagregata, podstanica i dalekovoda za priključenje na mrežu, ugradnju opreme, izgradnju neophodne infrastrukture i pristupnih puteva, konsultantske i ekspertske usluge.

Tender predviđa da se posao dodeli nezavisnoj konsultantskoj firmi, i prednost se daje kompanijama sa regionalnim iskustvom u Srbiji ili Jugositočnoj Evropi.

(Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker