NOVE NAGRADE: Džabe internet za opštinu Golubac

Liderima 12 opština čiji su građani bili najaktivniji u slanju fiskalnih računa i slipova u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi” u Vladi Srbije uručena su priznanja za doprinos borbi protiv sive ekonomije i nagrade.

Foto: Privatna arhiva

Nagrade podrzumevaju 12 wi-fi zona sa besplatnim internetom tokom 15 meseci, koje će u tim opštinama postaviti Telekom Srbija. Internet zone dobiće Bela Palanka, Dimitrovgrad, Plandište, Bela Crkva, Golubac, Sečanj, Žitište, Rakovica, Svrljig, Bački Petrovac, Prokuplje i Titel.

Državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Željko Ožegović najavio je da će pet prvoplasiranih dobiti po 20.000 evra u dinarskoj protivvrednosti koje je izdvojila Vlada Srbije za opremanje ili rekonstrukciju objekta od opšteg interesa poput škole, bolnice, vrtića ili druge javne ustanove, navodi se u saopštenju. Koji projekat će biti realizovan odlučiće građani glasanjem putem opštinskog sajta ili u opštinskoj upravi, dodao je on.

U nagradnoj igri poslato je više od 8,5 miliona koverata sa fiskalnim računima i slipovima čiju vrednost procenjujemo na 70 milijardi dinara, od čega je direktan prihod budžeta veći od devet miliona evra, predočio je Ožegović. Prema podacima Poreske uprave za januar i februar, beležimo rast evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa posebno kod malih obveznika, za 29 odsto, odnosno 34 odsto, rekao je Ožegović. Posle odabira lokacija, Telekom Srbija će postaviti wi-fi zone za najviše 90 dana, a internet će moći da se koristi u krugu od 150 metara i omogućava povezivanje do 300 korisnika.

Smatramo da suzbijanje sive ekonomije unapređuje sigurnost građana i predstavlja preduslov boljeg životnog standarda, rekao je generalni direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

TPKNEWS/Danas

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker