SUTRA PROTEST SINDIKATA U KOSTOLCU: Uskoro od plate ni za „klot pasulj“

Tri sindikalne organizacije: „Sloga“, „Nezavisnost“ i „Kostolac usluge“ od sutra će protestovati ispred preduzeća na adresi Save Kovačevića 1, Kostolac. Oni će sutra izraziti nezadovoljstvo cenom toplog obroka performansom kuvanja „klot pasulja“.

Foto: Privatna arhiva

Na ovo su se odlučili nakon niza pokušaja da u razgovorima sa poslovodstvom dogovore povećanje zarada za 20 odsto, povećanje zarada za angažovana lica na PP ugovorima i toplog obroka u visini 300 dinara po radnom danu.

„Sadašnji topli obrok je oko 50 dinara, mi tražimo minimum 300 dinara. Šta uopšte može da se kupi i jede za te pare? Kako vreme odmiče, bojimo se da nećemo imati plate ni za „klot pasulj“. Zato ćemo svaki dan, mi sindikalci, biti ispred firme do ispunjenja zahteva ili pismenog izjašnjenja direktora Đokića“, kaže Ilija Florić, predsednik sindikata „Sloga Kostolac usluge“.

Foto: Privatna arhiva

Privredno društvo „Kostolac Usluge“ d.o.o. bavi se pružanjem usluga fizičko-tehničkog obezbeđenja i održavanjem higijene prostorija. Osnovano je je 2004. godine u Kostolcu, procesom restrukturiranja i izdvajanjem iz EPS-a i posluje sredstvima u državnoj svojini.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker