POŽAREVAČKA BOLNICA PRED KOLAPSOM? Lekari “van stroja”, sporne i stimulacije, uprava sve demantuje

Prema zvaničnim podacima, broj zaraženih zdravstvenih radnika u Požarevcu je 35. Od toga sedam na bolničkom lečenju. Dok stižu sumnje da taj broj može biti veći i da bolnica u ovom gradu nije spremna za novi talas virusa, nadležni u ovoj ustanovi tvrde da problema nema.

Foto: Screenshot N1

Da li je požarevačka bolnica spremna za novi talas korone? Pitanje na koje odgovor zavisi od toga koga pitate. Lekar Zoran Mirković kaže da je situacija teška te da je kulminirala onog trenutka kada je epidemija buknula na internom odeljenju opšte bolnice.

“Iz razloga što nije dovoljno vođeno računa da se odvaja pravilno crvena i zelena zona i nije bila jasno definisana situacija oko toga da li smo mi kovid bolnica ili nismo”, kaže za N1 predstavnik Sindikata lekara i farmaceuta Požarevac Zoran Mirković.

Uprava bolnice, kaže, nije dorasla situaciji i ispustila je kontrolu u borbi sa koronavirusom.

Direktor bolnice tvrdi da problema nema.

“Mi smo po potrebi spremni za proširenje kapaciteta, do sad nije bilo nikakvih problema i bolnica u Požarevcu nikad nije izašla iz kovid sistema”, kaže direktor opšte bolnice Danko Nikolić.

Mirković kaže da nema dovoljno stručnih zdravstvenih radnika i da opšta bolnica u Požarevcu ima samo jednog infektologa. Nikolić kaže radnici su obučeni u prvoj i drugoj fazi korone.

“Većina od njih je osposobljena za rad i ovaj broj je onaj koji nije neki, u ovom trenutku, zabrinjavajući. Mi smo u jednom trenutku imali 220 pacijenata. Ovo je sad više neko triput manje. Tako da možemo da odgovorimo svim ovim zahtevima”, kaže Nikolić.

“Dosta zdravstvenih radnika je van stroja i ne mogu da se nose u borbi protiv koronavirusa u ovom trenutku. To ne znači da zdravstveni radinici bolnice neće i ne žele da rade nego su bolesni i iscrpljeni i pod velikim pritiskom”, ističe Mirković.

Predmet sporenja su i stimulacije za rad u borbi protiv virusa. Mirković tvrdi da je ta raspodela bila neravnopravna a direktor da je dobio svako prema zasluzi.

(Tpknews.com/N1)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. U Požarevcu narod ne može da se leci od drugih oboljenja, zabranjene su sve druge bolesti osim kovida 19 tj 20! Ne daju upute ni za jednu drugu ustanovu gde bolestan covek moze da potrazi pomoć ako ima problema sa kukom, kolenima ili bilo kojom drugom bolesti. Nama je pravo da se lecimo tj. ono sto Ustav ove zemlje garantuje uskraceno jednom losom organizacijom rada i nesavesnim postupanjem uprave bolnice.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker