EPILOG ZLOČINA U BARIČU: Sahranjene žrtve porodičnog ubistva (FOTO)

U četvrtak na seoskom groblju sahranjeni Miroslav i Rada, sin i majka, a dan ranije njihov ubica, otac i suprug, Božidar Dačić.

Na groblju u Bariču u četvrtak su pokopani sin i majka, Miroslav (57) i Rada (76) Dačić, koje je hicima iz pištolja u ponedeljak, posle svađe zbog imovine, ubio njihov otac i suprug, Božidar Dačić. On je sahranjen u sredu, takođe na groblju u Bariču, ali dalje od sina i supruge, a njegovu sahranu pripremili su unuk Mališa i unuka Maja, sin i ćerka ubijenog Miroslava, koji nisu želeli da govore za medije.

Grob Božidara Dačića i venci od unuka Mališe i unuke Maje

Molimo vas da nas razumete, ne želimo ništa da izjavljujemo. Mnogo toga smo ovih dana čitali u medijima, a suština je da je jedino moj deda krivac, jer je sve ovo on napravio”, rekao nam je Mališa, Božidarov unuk. On je od rođaka i prijatelja primao saučešće na ulazu u dvorište, a na terasi kuće nalazili su se poklopci pogrebnih sanduka njegovog oca i bake, dok su na zid kuće bili naslonjeni mnogobrojni venci. Na zidu kuće bližim ulici bilo su okačena dva crna barjakama sa imenima Radmile Dačić i njenog sina Miroslava, dok je na suprotnom kraju kuće bio okačen barjak sa imenom Božidara Dačića, koji je u ponedeljak ubio sina jedinca Miroslava, suprugu Radmilu, šuraka Pavla i teško ranio snaju Goricu, i na kraju svog krvavog pira izvršio samoubistvo u porti seoske crkve.

Kuća porodice Dačić pred sahranu

Na poslednjem ispraćaju supruga i svekrve nije bilo Gorice Dačić (55), koju je svekar Božidar teško ranio, jer se ona i dalje nalazi u požarevačkoj Opštoj bolnici. Ona je pogođena u stomak, vrat i rame, ali je uspela da pobegne preko ulice, u kuću svog oca. Posle uspešno izvršene operacije, nalazi se van životne opasnosti.

Meštani kopaju rake za Miroslava i Radu

U petak u Bariču predstoji još jedna sahrana, Božidarovog šuraka Pavla Živkovića (78), koja se nalazi na nekoliko stotina metara udaljenosti od kuće porodice Dačić. Njegovu sahranu, zakazanu za petak, organizuju njegova supruga i dvojica sinova sa porodicama, koji se nalaze na radu u Austriji i koji su odatle pristigli u rodno selo kako bi pokopali svog oca.

Mesto gde će se kopati raka za Pavla Živkovića

Na seoskom groblju Pavle će počivati u blizini grobova koji su u četvrtak popodne iskopani za Miroslava i Radu. Božidarov grob nalazi se na oko 50 metara udaljnosti od njih. On je sahranjen u sredu, u prisustvu unuka i oko 20 rođaka i meštana. Na grobu su položeni venci od unuka i unuke, i od par rođaka, a zapaljeno je i dvadesetak sveća. Njegova umrlica istaknuta je u blizini njegove kuće, kao i umrlice njegovog sina i supruge.

Pojutrica

Iako su mnogi meštani Bariča u danu kada je tragedija zadesila selo pričali da bi Božidar, koji je pobio svoje ukućane, trebalo da se sahrani bez ikakvog obeležja zbog sramote koju je počinio-to se nije desilo. On je na kraju groblja sahranjen sa krstom na kojem je pisalo njegovo ime i prezime, a dan kasnije, na pojutrici, prvog jutra nakon sahrane pokojnika,bili su njegovi rođaci koji su upalili sveće za pokoj njegove duše.

Prevoz tela

Posle trostrukog ubistva i samoubistva, sva tela prebačena su na obdukciju u požarevačku Opštu bolnicu. Odatle je u selo najpre vraćeno Božidarevo telo, koji je sahranjen u sredu. Istog popodneva dovežena su i tela Miroslava i Rade, zbog sahrane u četvrtak. Poslednje je stiglo telo Pavla Živkovića, koji će se sahraniti u petak. Sva tela prevezli su vozači pogrebnog preduzeća “Drnda”, u kojem su obezbeđeni i pogrebn sanduci i sva prateća oprema.

Nepoželjni novinari

Na dan trostrukog ubistva u Bariču slilo se mnošto novinarskih ekipa svih centralnih medija iz Srbije. Za razliku od toga dana, kada su se meštani i rođaci pokojnih utrkivali, gotovo vukući novinare za rukav da daju izjavu ili neku svoju informaciju u vezi događaja, na dan sahrane slika je bila potpuno drugačija. Nisu dozvoljovali da se uđe u dvorište pokojnih da se odatle fotografiše ambijent pre sahrane, niti su hteli da daju bilo kakve izjave ili neke informacije, govoreći da su ljuti na pojedine medije koji su pisali “svašta” izvrčući njihove reči. Zbog toga prisutne novinare su zamoli da se udalje od kuće pokojnih, kako bi ih mogli na miru da ožale. U suprotnom, pripretili su da bi moglo biti “belaja”

TPKNEWS/M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker