SINDIKAT ZAPOSLENIH POLICIJE: Krivične prijave ukoliko bude pritisaka da se učenici vakcinišu

Rukovodstvo sindikata je uputilo dopise direktorima osnovnih i srednjih škola, kojima je predočilo da ukoliko bude pritisaka na zaposlene i učenike da moraju da se vakcinišu, rade PCR test i nose masku da će sindikat protiv svakog direktora i odgovornog lica zbog prisile podneti krivične prijave, saopštio je Sindikat zaposlenih policije povodom polaska dece u školu.

Ilustracija

„Shodno Ustavu RS i zakonima Sindikat Zaposlenih Policije poziva prvo sve roditelje da stanu iza svoje dece, ukoliko bude uslovljavanja dece da primaju vakcinu, rade PCR test ili nose maske kako bi deca pratila nastavu, slobodno mogu da odbiju svaku prisilu i zahtevaju da njihova deca bez primanja vakcina, rada PCR testa i nošenja maski prisustvuju nastavi“, navodi Sindikat zaposlenih policije u saopštenju.

Kako ističu, svako prisiljavanje od strane direktora škola, odgovornih lica u školama može se prijaviti Sindikatu Zaposlenih Policije na mejl adresu sindikatzaposlenihpolicije@gmail.com ili na broj telefona 069/1402999, kako bi sindikat podneo krivične prijave.

To, prema njihovim rečima, važi i za sve zaposlene u prosveti ukoliko budu imali pritisaka od strane direktora, dekana i odgovornih lica.

„Navodimo da shodno članovima 21.24.25 i 46. Ustava Republike Srbije, ne postoji nikakva obaveza da se primaju vakcine, rade PCR testovi, nose maske. Svako kršenje Ustava RS, povlači krivičnu odgovornost za učinjena dela po članu 128 (Povreda ravnopravnosti), 135 (Prinuda), 359 (Zloupotreba službenog položaja), 371 (Zločin protiv čovečnosti), 387 (Rasna i druga diskriminacija) Krivičnog zakonika“, dodaju oni.

Zaključuju da „iz svega napred navedenog doneli su odluku da svi zaposleni i građani mogu biti članovi sindikata“.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

3 Komentari

  1. Vakcinu mogu da ne prime ali da nose masku, to mogu da narede jer je to jedan od vidova prevencije infekcije koji nema negativnih efekata

    1. Nošenje maske nema negativnih efekata na decu ako neprestano udišu povratni ugljen dioksid i sopstvene bakterije koje su posle mekoliko sati odležanih u tkanini sa pljuvačkom već postale strano telo tj.antigen ?To može izjaviti samo neuka osoba ,bez uvrede !

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker