JAVNO-PRIVATNO PARTNERSTVO: Milić razgovarao sa ministrom Trivanom o rešavanju ekoloških problemima u opštini

Ministar zaštite životne sredine Srbije Goran Trivan razgovarao je sa predstavnicima opština Veliko Gradište i Temerin o problemima u zaštiti životne sredine u ovim lokalnim zajednicama.

Foto: ekologija.gov.rs

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan juče je, sa predstavnicima opština Veliko Gradište i Temerin, odvojeno razgovarao o problemima u zaštiti životne sredine u ovim lokalnim zajednicama i načinima za njihovo rešavanje.

Posebno su izdvojena pitanja prerade čvrstog otpada, izgradnje postrojenja za čišćenje i preradu otpadnih voda, reciklažnih centara i drugih projekata od značaja za životnu sredinu u ovim opštinama.

Naglašena je potreba izrade projektno tehničke dokumentacije, revizije postojeće ili njenog operativnog sprovođenja, saopštilo je resorno ministarstvo.

“Javno-privatno partnerstvo je spas za Srbiju i jedno od najboljih rešenja koje treba da primene lokalne samouprave kako bi očistile svoje opštine i spasili građane od zagađenosti, smeća, otpadnih voda i svakog zagađenja životne sredine. Ulaganje u životnu sredinu nije trošak, to je investicija u privredu, u zapošnjavanje u dobar i zdrav život građana”, rekao je Trivan.

Foto: ekologija.gov.rs

Ministar je naglasio da svaka opština, svaki grad treba da sagleda ekološke probleme u svojoj sredini, posebno kad je reč o zagađenju reka i jezera.

On je ukazao na neophodnost izrade projektno-tehničke dokumentacije, a onda i zajedničkog rada na velikim projektima koji se finansiraju iz državnih, pokrajinskih i lokalnih budžeta i međunarodnih fondova.

Resorno ministarstvo će u saradnji sa drugim republičkim organima i kroz neposrednu komunikaciju sa kolegama iz Evropske komisije zaduženim za zaštitu životne sredine, pružiti podršku opštinama u rešavanju ekoloških problema koja se tiču susednih zemalja koje su članice Evropske unije, navedeno je u saopštenju.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker