SAZNAĆEMO 16. APRILA! Ko je kriv za loš izborni rezultat SNS-a u MZ Braća Vujović?

U mesnoj zajednici Braća Vujović u Požarevcu, ponavljaju se izbori, da li zbog greške kontrolora na kutijama ili namerne greške da bi se prikrio loš rezutat SNS-a zbog bahaćenja funkcionera? Da li su izborni rezultati u izbornoj jedinici 20 „Braća Vujović“ loši po SNS zato što je to izborna volja ove mesne zajednice ili bezobrazluk i lopovluk funkcionera iz ove mesne zajednice?

Bivši načelnik gradske uprave Grada Požarevca Aleksandar Simonović i direktorka JP “Parking servis” Požarevac Marija Papović/Foto: Facebook

Naime, direktorka JP “Parking servis” Požarevac Marija Papović, koja je iz ove mesne zajednice, prošle godine je završila uređenje parkiranja u stambenom bloku „Lamela – Braća Vujović“ koje je pratilo sijaset problema, lopovluka, ugradnje najlošijeg asfalta koji se tri puta presvlačio i nezakonitog sečenja drveća.

Prvo na sva usta se govorilo kako nije poskupelo parkiranje gde se plaćalo porukom koja je koštala 30 dinara, sada se to zove blokovsko parkiranje i košta 60 dinara po satu.

Drugo, nezakonito je posečeno drveće staro preko 50 godina jer je direkorka Papović kupila novi stan pa je trebalo uraditi kuhinju, gde su posle seče stabala, trupci odneti kod poznatog izrađivača kuhinja po meri „Univer Savić“ gde se hrastovina obradila i napravila kuhinja po meri u vrednosti od preko 500.000 dinara.

Stanari naselja „Lamela“ su uspeli da početkom jula 2020. godine spreče izvođače radova, ali po rečima upravnika zgrada Panića „gde su pokušali da nađu zajedničko rešenje“ na kraju im je direktorka zapretila dopisom iz gradske uprave koji kaže: “U slučaju kad je izvođač ometen u radu, traži se asistencija policije i svi troškovi nastali zbog ometanja, kašnjenja realizacije, ispostaviće se stanarima zgrade ‘Lamela'”. Nakon ovog dopisa stanari su odustali od odbrane sečenja stabala o čemu je pisao i požarevački portal radio Boom93.

Treće, da spomenemo lopovluk koji je pratilo građevinske radove i asfaltiranje, gde je direktorka parking servisa Marija Papović sa bivšim načelnikom gradske uprave Grada Požarevca Aleksandarom Simonovićem uzela mito od Mališe Jankovića, vlasnika SR “Trans kop” za nameštanje javne nabavke za uređenje stambenog bloka „Lamela“ i da pokrije očajno loše izvršenje posla izvođača radova.

Ugovor o rekonstrukciji zelenih površina u stambenom bloku „Lamela“ u Požarevcu zaključen je 12. juna 2020. sa preduzećem „Trans kop“ Požarevac koja je registrovana za drumski prevoz tereta i čišćene deponija u javnoj nabavci gde je ugovorena vrednost radova 16,8 miliona dinara sa porezom. Na samom početku radova su se ugradili na seči drveća i uređenju zelenih površina jer su uveli treće lice da odradi posao i deo novca za tu namenu su dali na ruke bivšem načelniku gradske uprave Grada Požarevca Aleksandru Simonoviću.

Najveći problem koji se desio odnosi se na kvalitet izgradnje saobraćajnice ispred stambenih zgrada gde se novi asfaltni sloj bukvalno raspadao, već posle manje od mesec dana od završetka radova se krpilo i popravljalo, po navodima nadzornog organa Bobana Panića za ovako loše stanje je kriv izvođač radova.

Grad kao investitor prema Ugovoru sa izvođačem radova član 13. “Osiguranje i garancija izvođača” prema kome je izvođač dužan da preda menicu za dobro izvršenje posla dok traju radovi kao sredstvo finansijskog obezbeđenja u visini od 10% od vrednosti Ugovora što iznosi oko million petstotina hiljada dinara bez PDV. Bivši načelnik Aleksandar Simonović na nagovor direktorke parkinga Marije Papović nikada nije aktivirao menicu i time zaštitio Grad i pare grada od ovakvo nekvalitetnih radova i ovolikog fušerisanja, jer su novac podelili.

Ovakva bahaćenja funkcionera Srpske Napredne Stranke sigurno nisu razlog za vidno loš rezultat na izborima, videćemo šta će se desiti na ponovljenim izborima na biračkom mestu br. 20 Braća Vujović…

(Tpknews.com/P.M.)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker