UBIO ŽENU I SVASTIKU: Državljanin Srbije u Austriji osuđen na doživotnu robiju (VIDEO)

Porota je u ponedeljak jednoglasno donela odluku da je tridesetčetvorogodišnji Novopazarac kriv za dvostruko ubistvo.

Ubica žene I Svastike/Foto: Printscreen Krone.at/Heinz Weeber

Doživotna robija za Novopazarca zbog dvostrukog ubistva. Srpski državljanin R.R. (34) iz Novog Pazara, koji je u aprilu u Kapfenbergu nožem na smrt izbo svoju ženu (30)i njenu sestru (29), osuđen je na doživotnu robiju.

Sud ga je osudio na doživotnu zatvorsku kaznu i smeštaj u ustanovi za psihički obolele osuđenike. Da podsetimo, osuđeni Novopazarac je 4. aprila sa dvanaest uboda nožem usmrtio svoju suprugu, a u svastiku je zario nož tri puta. Zatim je divljački gazio žene, koje su oblivene krvlju ležale na asvaltu.

Zločin se dogodio u mestu Kapfenberg u Štajerskoj, kada je optuženi u blizini železničeke stanice napao suprugu koja je bila u pratnji svoje mlađe sestre. One su išle u policijsku stanicu da podnesu prijavu protiv tridesetčetvorogodišnjaka zbog nasilja. Naime, iako je bračni par živeo odvojeno, optuženi je uporno pokušavao da stupi u kontakt sa suprugom, koja ga je ostavila zbog nasilja u porodici. Međutim nesrećne žene nikada nisu stigle do policije.

Državna tužiteljka je navela da je optuženi u trenutku izvršenja zločina bio uračunljiv i da nije bio pod dejstvom alkohola ili droge. Žrtva i optuženi su godinama bili u braku iz kog imaju troje zajedničke dece. Međutim, brak je od samog početka bio ispunjen nasiljem, rekla je tužiteljka. Optuženi je godinama tukao ženu, čak joj je polomio nos i rebra. Ona je ipak ostajala uz njega, brinula o zajedničkoj deci i radila nekoliko poslova u isto vreme, kako bi prehranila porodicu.

(Tpknews.com/Agencije)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker