ISPIRANJE MOZGOVA: Apsurd – “Deca mi žive u Nemačkoj, ali u Srbiji je bolje” (VIDEO)

Ispiranje mozgova od strane režima i režimskih medija doživelo je paradoksalne razmere. Srbija koja je ekonomski tigar, prva u Evropi po izgradnji auto-puteva, puteva, bolnica, igrališta, vrtića i škola, sve se to može videti kroz ružičaste naočare na ružičastoj ili nekoj drugoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom. I onda ljudi počinju da veruju u imaginarni svet koji im je gurnut pod nos.

Screenshot

Takav primer je jedna gospođa koja odgovara na pitanje novinarke TV Pink da li je danas u Srbiji život bolji nego pre.

– Jeste i to dosta, dosta stvarno. Sad smo mi bolji nego što su Nemci, verujte. Ja sam 53 godine u Nemačkoj i sad odem, tamo su mi deca.

Ja odem u Nemačku, ali naša Srbija je stvarno procvetala – istakla je nepoznata gospođa za TV Pink.

Gospođa koje je 53 godine provela u inostranstvu i verovatno stekla nemačku penziju koja je nekoliko puta veća nego penzija u Srbiji, vratila se u domovinu i sada tvrdi da smo “bolji nego Nemci”. Ona verovatno poredi životni standard u Srbiji i Nemačkoj, pa joj je nekim čudom ovaj naš bolji.

Ukoliko ima nemačku penziju, takav stav nije za čuđenje, ali šta je sa ostatkom Srbije koji živi od ove naše, “dinarske” penzije?

Ukoliko je u Srbiji bolje nego u Nemačkoj, zašto onda njena deca ne dođu da žive u ovom ekonomskom tigru, nego su se ipak odlučili za “goru” Nemačku?

Sigurno se nisu ni oni, kao ni na stotine hiljada drugih građana Srbije, odlučili na život u inostranstvu zato što im je u Srbiji dosadno, već su “trbuhom za kruhom” pobegli iz bolje Srbije u goru Nemačku…

(Tpknews.com/Direktno)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker