RACIONALNO KORIŠĆENJE ENERGIJE: Grejanja ima samo za kučevačke opštinare i njihovu decu

Vremenske prilike u Kučevu i okolini su prave jesenje, jutra su veoma hladna dok tokom dana dolazi do otopljavanja. Shodno Odluci o snabdevanju toplotnom energijom zvanična sezona grejanja počinje 15. Oktobra mada u određenim situacijama postoje izuzeci zbog kojih bi radijatori mogli da budu topli i koji dan ranije.

Foto: TPKNEWS

Naime, da li će centralno grejanje biti isporučeno pre početka sezone zavisi od prognoze vremena koju daje Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

Tokom pretprošle nedelje bilo je oblaka, kiše, vetra i hladnog vremena koji je primorao mnoga domaćinstva na teritoriji opštine Kučevo da podlože svoje peći i kamine što nije bilo obavezujuće za javne ustanove. Deca u vrtićima, osnovnim školama i srednjoj stručnoj školi u Kučevu su se u prvim časovima nastave bukvalno smrzavala. Preporuka deci od nastavnog osoblja bila je da se obuku slojevito.

Jedini koji su bili privilegovani da jutarnje aktivnosti započnu u toplom su radnici opštinske uprave Kučevo na čelu sa predsednikom opštine Ivanom Rajčićem. Kako saznaje Insajder Mile Sova, zgrada opštinske uprave u Kučevu se snabdeva toplotnom energijom još od 30. septembra sa konstantnom temperetaturom od 24 stepeni.

Ministarstvo rudarstva i energetike je dostavilo predlog preporuka Opštini Kučevo gde se navode svi potrebni koraci za racionalno korišćenje energije. Javnim preduzećima je preporučueno da pripreme kratkoročan plan štednje energije, u visini od najmanje 15 odsto od sopstvene potrošnje u odnosu na poslednji trogodišnji prosek za tekući mesec.

Ostaje svima nejasno posle potpaljivanja kotla centralnog grejanja koji snabdeva opštinsku upravu toplotnom energijom pre predviđenog roka odnosno 15. oktobra kada zvanično počinje grejna sezona, ko će morati da ispoštuje preporuke Ministarstva o uštedi toplotne i električne energije? Ono što se videlo a i osetilo, izgleda da se štednja odnosi samo na decu u vrtićima, školama i građane u svojim domovima koji neće ni imati novca za ogrev pošto su cene ogreva otišle u ”nebo”.

Opštinskoj vlasti u Kučevu je važnija njihova udobnost od udobnosti naše dece, važnija je Srpska napredna stranka, nepismene botine, zapošljavanje članova njihovih porodica, prijatelja, političkih saradnika i sličnih, rasprodaja i otimačina opštinske imovine, prevoz autobusima na razne besmislene mitinge po celoj Srbiji, sendviči i sokići za njihove mitingaše. Kad se podvuče crta, i saberu svi ti bespotrebni troškovi, sigurno bi ostalo novca za po jednu jutarnju vatricu koja bi zagrejala budućnost ove opštine.

Slogan iz izborne kampanje “Za našu decu” posle završenih izbora i “prevedenih građana žednih preko vode” je izgleda dobio lokalno značenje. Grejanja ima samo za opštinske funkcionere u zgradi opštine Kučevo i za njihovu decu u njihovim domovima, jer jedino oni imaju visoke plate sa kojima mogu sebi i svojoj deci da priušte stabilno i normalno grejanje.

(Tpknews.com/S.A.)

PROČITAJ I

15 Komentari

  1. Bio sam prošle nedelje i opštini da izvadim izvod iz matične knjige rođenih i video zaposlene da šetaju u majicama iako je to jutro bilo svega 4 stepena

  2. У вртићу Лане нису ложили. Васпитачице су рекле нама родитељима да децу обучено топлије. Срамота да се деца смрзавају а дебелогузи напредњаци да се греју.

  3. Ma deca nisu bitna, oni su mladi može ljubav da ih greje, važno je da se opštinski funkcioneri greju, posebno onaj Kecmanović koga će uskoro vetar da oduva ako ovako nastavi?

  4. Pa zar je neko očekivao nešto drugo. Apel svim građanima Srbije, trošite više struje nego do sada, zaboravite na štednju. Ua lopovi!

  5. Tražili ste gledajte, kako ste posejali tako sada žanjete a posejali ste napredno zrno zla koje je uništilo ovu opštinu i celu državu

  6. Ali zato će i bez grejanja računi svakog prvog u mesecu biti uredno u vašim poštanskim sandučićima. Napredni cirkus se nastavlja

  7. Zašto Rajičiću ne izađeš pred građane i javno kažeš da su počele restrikcije struje,da nema mleka,šećera,ulja… da ste vi i vaš nesposobni predsednik vratili zemlju u devedesete da priznate da ste vašim neznanjem uništili ovu zemlju za sva vremena! Sram sve da vam bude!

  8. Naprednjačka bagra koja je uništila svaki pedalj ove opštine se bahati i nad decom. Ništa njima nije sveto ali će doći dan kada će im sve biti naplaćeno sa kamatom. Revanšizam, pretnje, ucene, pljačka i kriminal su obeležile vladavinu Srpske napredne stranke u Kučevu.

  9. Svi direktori skola su jurisnici SNS i bas ih briga za decu. Oni imaju grejalice i kvarcne peci u svojim kancelarijama i nije im zima. Licno videla.

    1. E baš tako, najgori radnik, postao direktor u voluji, u međuvremenu se preudala za najgoreg političara sns bagre u opštini, i to vam je dobitna kombinacija zla i krimovanja u kraju, a da tu je mladi junior janoš-drogić, pun elana za nazadovanje , zlo bez kraja, mrak za sva vremena,…

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker