SAZNAJEMO! U Petrovcu na Mlavi formira se Savez za Srbiju

U toku ove nedelje u Petrovcu na Mlavi, biće formiran Savez za Srbiju koji će činiti SSP Dragana Đilasa, Narodna stranka Vuka Jeremića i Dveri.

Foto: Tanjug

Kako “TPKNEWS” saznaje iz pouzdanih izvora, u toku nedelje biće formiran Savez za Srbiju u Petrovcu na Mlavi. Savez će činiti SSP Dragana Đilasa, Narodna stranka Vuka Jeremića i Dveri.

Demokratska stranka će najverovatnije biti izuzeta jer je opšte poznata činjenica da je povereništvo ove stranke u Petrovcu na Mlavi ustvari ispostava Srpske napredne stranke i da kao DS postoji samo na papiru. Prave demokrate su se ili pasivizirale ili prešle u druge stranke opozicije.

Saznajemo da je na ovu činjenicu više puta ukazivano vrhu DS-a ali bez uspeha, bez obzira na obećanja da će problem biti rešen, a poverenik promenjen.

Informacije govore da ni opštinski odbor Dveri u Petrovcu na Mlavi ne zaobilaze potresi jer se članstvo pobunilo protiv aktuelnog predsednika opštinskog odbora. Naime, dugogodišnji predsednik OO Dveri Petrovac na Mlavi važi za poštenog čoveka posvećenog crkvi i veri ali u njegovom radu jednostavno nema rezultata pa članovi sumnjaju da se on već dugo nalazi pod pritiskom vlasti te da je to razlog loših rezultata, stagniranja i veoma malog broja članova. Priča se i da su se nezadovoljni članovi Dveri obratili vrhu stranke i zapretili napuštanjem ukoliko predsednik OO ne bude smenjen.

U svakom slučaju, formiranje Saveza za Srbiju je zakazano i ostaje da se vidi šta će biti njegovi prioriteti mada se već može nazreti da će fokus biti na bojkotu parlamentarnih i lokalnih izbora koji će biti održani u aprilu mesecu. Iako niko do sada nije odgovorio na pitanje na koji način će predstavnici biračkog odbora iz Srpske napredne stranke biti sprečeni da ubacuju listiće odsutnih, obzirom da neće imati kontrolu zbog bojkota opozicije, SZS i dalje insistira na neizlasku na prolećne izbore bez građanske neposlušnosti koja bi bojkot pratila i koju su njihovi lideri obećavali, a onda priču promenili.

U miting tek na sam dan izbora koji će, prema rečima predstavnika opozicije, pokrenuti nekakve radikalnije mere protiv aktuelnog režima malo ko veruje, poučeni iskustvom sa sličnog mitinga održanog pred skupštinom prošlog proleća kada su ljudi prošetani beogradskim ulicama i poslati nazad svojim kućama.

Opšti je utisak da se nešto mora preduzeti pre neravnopravnih izbora predviđenih za april mesec, ali izgleda da se do tada ništa neće dogoditi jer kao da neka nevidljiva ruka sa strane upravlja potezima i vlasti i opozicije. Nadajmo se da će autoritarna vlast Aleksandra Vučića dosaditi vladarima iz senke, prevashodno licemernoj Evropskoj uniji i da će konačno dozvoliti opoziciji da Srbiju pokuša da promeni na bolje.

Šta na kraju reći osim čestitati na formiranju Saveza za Srbiju u Petrovcu na Mlavi, ne zalazeći u to da li će njegova buduća politika bojkota biti uspešna u borbi protiv režima ili ne.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker