TOTALNA BLOKADA POŽAREVCA! Građani Braničevskog okruga u subotu blokiraju saobraćaj!

Ekološke organizacije, stranke i udruženja građana iz Braničevskog okruga najavili su za subotu 4. decembra veliki protest, kojim će se priključiti građanskoj neposlušnosti najavljenoj u gotovo svim gradovima Srbije.

Foto: Promo

Oni pozivaju sve građane iz Braničevskog okruga da im se u subotu priključe u blokadi puteva zbog Zakona o referendumu i eksproprijaciji. Još uvek nije poznato koje će lokacije biti blokirane, ali se nezvanično pojavila i informacija da će biti blokirani svi glavni putni prilazi Požarevcu.

– Nakon večerašnjeg sastanka građana iz organizacija, stranaka i udruženja iz Braničevskog okruga, doneta je zajednička odluka da idemo svi zajedno u blokadu požarevačkih saobraćajnica.

Razlog je Zakon o eksproprijaciji kojim mogu da nam u veoma kratkom vremenu otmu svu imovinu, ali i stravično nasilje kojem su građani Srbije bili izloženi prošle subote.

Na sastanku smo se složili da, uz sve međusobne razlike, stavimo interes građana u prvi plan, i da se svi zajedno okupimo u subotu u Požarevcu! Mesto i vreme blokade će biti interno dogovoreno.

Ceo ovaj okrug je određen za odstrel! Do sada su ljudi iz ovog kraja bežali trbuhom za kruhom, a sada nam preti da preostali postanu ekološke izbeglice! Ako ste mislili da će ovaj narod mirno da ćuti i gleda svoju propast grdno ste se prevarili!

Nećemo im to dozvoliti! BLOKADA Subota 04. decembar – , navodi se u pozivu ekoloških organizacija, stranka i udruženja građana iz Braničevskog okruga.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

6 Komentari

  1. A Gradištanci, Kučevljani, Golupčani? Njima je očito sve potaman jer žive u izobilju i blagostanju. Ustaj narode ako ne želiš da ostaneš bez dedovine i osnovnih ljudskih prava. U Americi je privatna svojina svetinja a u Srbiji će postati sva narodna imovina Vučićeva i njegove bande. Kada Vas budu izbacivali za siću iz domova zarad navodno narodnih interesa šta ćete onda? Da li ćete i tada veličati firera i ići za njim kao stoka na klanje?

  2. Tesko da ce nesto od toga da bidne, dok god su ovi iz DJB i lokalna Brizit Bardo ti koji odlucuju o nekim stvarima i cinkare gazdi sta ko radi po gradu. Opozicije nema, nije je nikad ni bilo, niti ce je biti.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker