POTPISAN SPORAZUM: Srpska vozačka važi i u UAE

Građani Srbije koji su privremeno ili stalno nastanjeni u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, moći će bez polaganja teorijskog ili praktičnog ispita da zamene važeće srpske vozačke dozvole za one koje se koriste u UAE.

Ministri Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Nebojša Stefanović i šeik Abdulah bin Zajed Al Nahjan potpisali su dva memoranduma o razumevanju koji će unaprediti saradnju dve zemalje na polju saobraćaja, bezbednosti i terorizma, saopštio je danas MUP Srbije.

“Zahvaljujući sporazumu o priznavanju vozačkih dozvola, građani Srbije koji su privremeno ili stalno nastanjeni u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, moći će bez polaganja teorijskog ili praktičnog ispita da zamene važeće srpske vozačke dozvole za one koje se koriste u UAE”, navodi se u saopštenju MUP-a.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i i ministar spoljnih poslova i medjunarodne saradnje UAE Al Nahjan sinoć su stavili paraf i na Memorandum o saradnji u domenu bezbednosti i borbe protiv terorizma.

Memorandum o saradnji u domenu bezbednosti omogućiće bližu saradnju dve policije u borbi protiv svih vidova kriminala, a posebno protiv terorizma.

Taj sporazum je, kako se dodaje u saopštenju, posebno važan imajući u vidu terorističke pretnje s kojima se suočavaju mnoge zemlje širom sveta.

TPKNEWS/Beta

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker