VRATILA SE ZIMA: Danas minus, sneg i ledena kiša!

U Srbiji će danas biti osetno hladnije sa pojavom jutarnjih mrazeva, od minus 4 do 0 C, i dnevnom temperaturom znatno ispod prosečnih vrednosti.

Foto: Srđan Dedić

Početkom sedmice na severozapadu Srbije i na planinama, a od srede do petka u svim krajevima Srbije, padaće sneg, upozorio je Republički hidrometoeorološki zavod.

Vreme će biti oblačno, na severozapadu i na planinama sa snegom uz stvaranje manjeg, a na planinama uz povećanje postojećeg snežnog pokrivača. Na istoku će padati i kiša i sneg, a u centralnim i južnim krajevima kiša koja će uveče i tokom noći prelaziti u susnežicu i sneg.

U Banatu, Sremu, Mačvi i Timočkoj Krajini očekuje se lokalna pojava kiše koja će se lediti na tlu. Vetar će biti slab i umeren, na severu Srbije severnih pravaca, u ostalom delu južni i jugoistočni, a na jugu Banata povremeno i jak, uveče u celoj zemlji u skretanju na severozapadni pravac i slabljenju.

Najniža temperatura od minus 3 C, na severu, do 7 C na jugu, a najviša dnevna od 0 C, na severu i u Timočkoj Krajini, do 10 C koliko će biti u južnim krajevima.

U Braničevskom okrugu će biti oblačno i hladno, tokom dana povremeno sa kišom, koja će uveče i noću prelaziti u susnežicu i sneg. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni, uveče u skretanju na severozapadni. Jutarnja temperatra 2 C, najviša dnevna oko 5 C.

Prema prognozi za narednih sedam dana, do subote će biti hladno sa jutarnjim mrazem i dnevnom temperaturom znatno ispod prosečnih vrednosti.

U utorak slabljenje i kratkotrajni prestanak padavina.

Od srede do petka oblačno sa snegom uz stvaranje, odnosno povećanje visine snežnog pokrivača. Moguće su i obilnije padavine. Od subote dolazi do postepenog porasta temperature i delimičnog razvedravanja.

(Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker