DA LI JE OVO MOGUĆE: 700.000 građana Srbije u džepu ima člansku kartu SNS

Svaki sedmi stanovnik Srbije ima u džepu člansku kartu neke od partija, a najviše ih je u SNS-u, pišu Novosti.

Foto: Dragan Kadić

Najbrojniji su naprednjaci, kojih ima oko 700.000 i koji su poslednjih godina dobijali poverenje najviše birača, pa zato imaju i sve više članova.

U Partiji ujedinjenih penzionera Srbije tvrde da ih je oko 120.000, dok su i socijalisti sakupili preko 100.000 članova.

Radikala ima oko 45.000, a na spisku onih koji su izabrali člansku kartu Demokratske stranke je 50.000 građana, u Socijaldemokratskoj partiji Srbije je 25.000, Srpski pokret obnove ima 20.00 članova, a Savez vojvođnskih Mađara 10.000, navodi list.

“Naši članovi su u najvećem broju penzioneri, ali imamo i aktivnih mladih i žena, kojih je pet do sedam hiljada. Naplaćujemo članarinu od 120 dinara godišnje. Opštinski i gradski odbori imaju pravo da članove oslobode plaćanja ako su im penzije male. Tako da značajan deo naših članova i ne daje za članarinu”, kaže Momo Čolaković iz PUPS-a.

Radikali takođe vode preciznu evidenciju.

“Imamo spisak na kojem se nalaze svi koji su ikada pristupili SRS i tu je oko 600.000 ljudi. Pored njihovih imena se upisuje u kakvom su statusu sada, da li su među živima, plaćaju li članarinu, jesu li se odselili u inostranstvo ili prešli u drugu partiju”, priča za list poslanik SRS Miljan Damjanović, i navodi da je za prošlu godinu članarinu platilo oko 45.000 ljudi.

On dodaje da je povratak lider radikala Vojislava Šešelja iz Haga pojačao radikalsku ekipu i da je za samo godinu dana od njegovog dolaska u Srbiju bilo 1.100 novih pristupnica.

Iz SPO kažu za “Novosti” da su oni od 2000. godine na istom broju. “U pitanju je 20.000 ljudi i imamo odbore širom Srbije, ali i u dijaspori”, kažu u SPO.

(Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker