APEL ZA POMOĆ: Pomozimo Marjanovićima da posle skoro šest godina izađu iz bede i mraka

Porodici Marjanović iz Topolovnika, kod Velikog Gradišta, EPS je 2014. godine, zbog duga od 15.000 dinara isključio struju, skinuli i uzeli strujomer.

Dejan Marjanović

Sada, da bi mu ponovo priključili struju, potrebno je da se EPS-u uplati 110 hiljade dinara, jer ponovo mora da postave strujomer koji su skinulu i odneli. + 3.399,62 dinara, opomena pred podnošenje predloga za izvršenje, koju je porodica Marjanović dobila 2. decembra od EPS-a, zbog duga sa obračunatom kamatom koju moraju da uplate do 16. decembra tekuće godine, od čega, glavni dug iznosi 80,95 dinara, a kamata 3.318.62 dinara.

Kako nam je ispričao Dejan Marjanović (33) koji živi u Topolovniku sa svojim ocem Goranom (53) i majkom Vericom (54) već šest godina žive u mraku, njegov otac ima visok krvni pritisak, već više od 5. godina, a kaže da mu je otac imao i početak šloga jezika. Ne sme da radi na suncu, ili bilo koji naporan posao. Njegova majka ima problema sa levim uvom, stalno joj gnoji, i treba da ide na operaciju, a, ni jedan roditelj nema overenu zdravstvenu knjižicu.

Dejan sa isečenim kablom/Foto: TPKNEWS

– Ja već 12. godina čekam posao na biro rada, uredno dobijam pečate, imam overenu zdravstvenu knjižicu i radim kada me neko pozove. Od Centra za socijani rad iz Velikog Gradišta zatražio sam socijalnu pomoć kako bih roditeljima mogao da overim zdravstvene knjižice. Takođe, letos sam i od opštine zatražio jednokratnu novčanu pomoć, kako bih ispaltio EPS-u potraživanja koja traži za priključak – , priča naš sagovornik.

Foto: TPKNEWS

Međutim, Dejanovi zahtevi su odbijeni i od strane Centra za socijani rad, a, i od opštine Velikog Gradišta.

– Krajem avgusta, dobio sam koverat od opštine gde me obaveštavaju da nisu u mogućnosti da mi pruže jednokratnu novčanu pomoć. U nastavku su naveli da je na ovakvu njihovu odluku uticao predlog Centra za socijani rad iz Velikog Gradišta – , objašnjava Dejan.

Foto: TPKNEWS

Zbog 55 ari njive u ritu koju imaju, od kojih su samo 35 ari obradivi, ne mogu da dobiju socijalnu pomoć. Međutim, Centar za socijani rad mu je predložio da stavi kuću pod hipoteku, i u tom slučaju mogu da naprave izuzetak, i da odobre socijalnu pomoć za roditelje, i jednokratnu novčanu pomoć od opštine, ali je Dejan ovu ponudu odbio.

Zbog svega ovoga, redakcija “TPKNEWS” pokreće akciju kako bi se porodici Marjanović iz Topolovnika pomoglo da uplate EPS-ova potraživanja, i da posle skoro šest godina izađu iz bede i mraka.

Dejanova majka Verica

Oni koji žele da pomognu da porodica Marjanović ponovo dobije struju novac mogu da uplate na račun:

Podaci za uplate u dinarima:

BANKA INTESA

– Za pomoć porodici Marjanović da izađu iz mraka/Broj dinarskog računa – 160-5400101248450-07

Podaci za uplate u evrima:

BANKA INTESA

– Za pomoć porodici Marjanović da izađu iz mraka/Broj računa EUR – IBAN RS35160543020076239078

SWIFT – DBDBRSBG

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close