APEL ZA POMOĆ: Pomozimo Marjanovićima da posle skoro šest godina izađu iz bede i mraka

Porodici Marjanović iz Topolovnika, kod Velikog Gradišta, EPS je 2014. godine, zbog duga od 15.000 dinara isključio struju, skinuli i uzeli strujomer.

Dejan Marjanović

Sada, da bi mu ponovo priključili struju, potrebno je da se EPS-u uplati 110 hiljade dinara, jer ponovo mora da postave strujomer koji su skinulu i odneli. + 3.399,62 dinara, opomena pred podnošenje predloga za izvršenje, koju je porodica Marjanović dobila 2. decembra od EPS-a, zbog duga sa obračunatom kamatom koju moraju da uplate do 16. decembra tekuće godine, od čega, glavni dug iznosi 80,95 dinara, a kamata 3.318.62 dinara.

Kako nam je ispričao Dejan Marjanović (33) koji živi u Topolovniku sa svojim ocem Goranom (53) i majkom Vericom (54) već šest godina žive u mraku, njegov otac ima visok krvni pritisak, već više od 5. godina, a kaže da mu je otac imao i početak šloga jezika. Ne sme da radi na suncu, ili bilo koji naporan posao. Njegova majka ima problema sa levim uvom, stalno joj gnoji, i treba da ide na operaciju, a, ni jedan roditelj nema overenu zdravstvenu knjižicu.

Dejan sa isečenim kablom/Foto: TPKNEWS

– Ja već 12. godina čekam posao na biro rada, uredno dobijam pečate, imam overenu zdravstvenu knjižicu i radim kada me neko pozove. Od Centra za socijani rad iz Velikog Gradišta zatražio sam socijalnu pomoć kako bih roditeljima mogao da overim zdravstvene knjižice. Takođe, letos sam i od opštine zatražio jednokratnu novčanu pomoć, kako bih ispaltio EPS-u potraživanja koja traži za priključak – , priča naš sagovornik.

Foto: TPKNEWS

Međutim, Dejanovi zahtevi su odbijeni i od strane Centra za socijani rad, a, i od opštine Velikog Gradišta.

– Krajem avgusta, dobio sam koverat od opštine gde me obaveštavaju da nisu u mogućnosti da mi pruže jednokratnu novčanu pomoć. U nastavku su naveli da je na ovakvu njihovu odluku uticao predlog Centra za socijani rad iz Velikog Gradišta – , objašnjava Dejan.

Foto: TPKNEWS

Zbog 55 ari njive u ritu koju imaju, od kojih su samo 35 ari obradivi, ne mogu da dobiju socijalnu pomoć. Međutim, Centar za socijani rad mu je predložio da stavi kuću pod hipoteku, i u tom slučaju mogu da naprave izuzetak, i da odobre socijalnu pomoć za roditelje, i jednokratnu novčanu pomoć od opštine, ali je Dejan ovu ponudu odbio.

Zbog svega ovoga, redakcija “TPKNEWS” pokreće akciju kako bi se porodici Marjanović iz Topolovnika pomoglo da uplate EPS-ova potraživanja, i da posle skoro šest godina izađu iz bede i mraka.

Dejanova majka Verica

Oni koji žele da pomognu da porodica Marjanović ponovo dobije struju novac mogu da uplate na račun:

Podaci za uplate u dinarima:

BANKA INTESA

– Za pomoć porodici Marjanović da izađu iz mraka/Broj dinarskog računa – 160-5400101248450-07

Podaci za uplate u evrima:

BANKA INTESA

– Za pomoć porodici Marjanović da izađu iz mraka/Broj računa EUR – IBAN RS35160543020076239078

SWIFT – DBDBRSBG

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker