Rudari Kolubare i Kostolca traže garanciju za svoja radna mesta ili kreću peške u „marš na Beograd”

Rudari Kolubare i Kostolca traže od predsednika Aleksandra Vučića da im pismeno garantuje da će njihova radna mesta sačuvati od onih koji žele da zatvore rudnike u Srbiji i najavljuju da će, u suprotnom, krenuti peške u marš na Beograd, objavio je vršilac dužnosti generalnog direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Milorad Grčić.

„Rudari Kolubare i Kostolca traže od predsednika Vučića pisane garancije da će ih sačuvati od neprijatelja u zemlji i inostranstvu koji žele da zatvore naše rudnike i otmu koru hleba našoj deci ili kreću peške u marš na Beograd i moja je obaveza da to prenesem i predsedniku Vučiću i javnosti”, naveo je Grčić, preneo je Tanjug.

On je napomenuo da je poslednji povod za takvu reakciju više od 15.000 rudara EPS-a bio zahtev poslanice Evropskog parlamenta iz redova Zelenih i, kako je dodao, „glavne lobistkinje za nezavisnost Kosova u Evropskom parlamentu” Viole fon Kramon, da se zatvore rudnici i termoelektrane u Srbiji.

„Ona je još pre nekoliko dana na susretu sa episkopom diseldorfskim i cele Nemačke, Grigorijem ukinula Srpsku pravoslavnu crkvu, a sad, lažno se predstavljajući kao zaštitnik naroda, traži od Evropske unije da se zatvore Kolubara, Kostolac i Obrenovac”, naveo je Grčić.

Direktor EPS-a je podsetio da rudarski i termo sektor EPS-a obezbeđuje energetsku sigurnost Srbije, što se ponovo pokazalo poslednjih meseci kada je Evropa pogođena najvećom do sada energetskom krizom.

„Konstantni su pritisci i napadi na rudare i zato su od mene tražili da njihov predsednik pismeno garantuje bezbednost njihovog posla i opstanak njihovih porodica, kao i da se konačno pokaže ko su oni koji rade protiv EPS-a i interesa Srbije”, istakao je Grčić.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker