ISKORISTITE PRILIKU: Besplato čipovanje, vakcinacija i kastriranje pasa u Velikom Gradištu!

Opština Veliko Gradište i udruženje P.U.Ž. pozivaju vlasnike pasa da besplatno vakcinišu, čipuju i sterilišu svoje ljubimce. Ko to ne učini platiće kaznu 50.000 dinara.

Udruženje za pomoć ugroženim životinjama (P.U.Ž) Veliko Gradište konkurisalo je kod opštine za dobijanje novčanih sredstava u cilju finansiranja besplatne vakcinacije, čipovanja i sterilizacije odnosno, kastracije vlasničkih pasa.

Opština Veliko Gradište je izdvojila novčana sredstva za ovu namenu jer želi da izađe u susret svim građanima da svoje kućne ljubimce drže na propisan način.

Članom 6, 55. i 56. Zakona o veterinarstvu propisano je da su vlasnici pasa dužni da pse vakcinišu i da ih registruju po zakonu, odnosno da ih na propisan način trajno obeleže (čipuju)..

Takođe, članom 55. Zakona o dobrobiti životinja propisano je da su vlasnici pasa dužni da spreče rađanje neželjenih kućnih ljubimaca sterilizacijom, odnosno kastracijom.

Visina novčane kazne za držanje pasa suprotno odredbama Zakona iznosi 50.000 dinara.

Sve zainteresovani građani sa područja opštine Veliko Gradište koji imaju pse mogu da se jave udruženju P.U.Ž. radi ostvarivanja prava na besplatnu uslugu vakcinacije, čipovanja i sterilizacije, odnosno kastracije.

Zastupnik Udruženja je Slađana Bogičić, a kontakt telefon 065/2638-123.

TPKNEWS/SOVG

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker