FALANGA JE NEPROBOJNA: Miodrag Stepanović novi predsednik požarevčkih naprednjaka

Miodrag Stepanović dobio je jednoglasnu podršku na Izbornoj Skupštini Gradskog odbora SNS Požarevac.

Foto: Promo

U radu Skupštine učestvovalo je 165 od 166 delegata. U prethodnim nedeljama održani su izbori u mesnim odborima, na kojima su izabrani delegati. Izbornoj Skupštini prisustvovali su i mnogobrojni gosti iz političkog života Požarevca i Srbije, a prisustvovao je i član predsedništva Srpske napredne stranke i koordinator za grad Požarevac, Luka Petrović.

Nakon obavljene uvodne procedure, kandidaturu Miodraga Stepanovića obrazložila je članica Glavnog odbora SNS Ana Miljanić.

Nakon toga pristupilo se glasanju, na kojom je Miodrag Stepanović dobio jednoglasnu podršku prisutnih delegata.

Foto: Promo

Posle glasanja, novi predsednik Gradskog odbora SNS Požarevac obratio se prisutnima.

– Zahvaljujem se delegatima na poverenju koje su mi ukazali izborom na mesto predsednika gradskog odbora, svestan odgovornosti koja ova pozicija predstavlja. Koliko sam zahvalan i uistinu srećan, toliko se i pribojavam značaja pozicije na koju sam izabran. Kako mi koji smo prisutni na ovoj sednici, tako i članovi Srpske napredne stranke koji nisu u mogućnosti da istoj prisustvuju, uložili smo decenijski trud utkavši sebe same u temelje naše stranke u Požarevcu. Želim da istaknem da smo danas zaokružili formiranje našeg odbora na način koji pokazuje političku zrelost svakog člana naše stranke, naglašavajući da je svaki predsednik mesnog odbora kao i svaki delegat izabran jednoglasno. Pokazali smo da, premda najbrojniji, složni smo kao jedan. Dugujemo zahvalnost dosadašnjim poverenicima naših mesnih odbora koju su pokazali jedinstvo pri izboru svojih kolega na pozicije predsednika mesnih odbora. Njih se ne odričemo, niti ih zaboravljamo, kao niti jednog jedinog člana Srpske napredne stranke u Požarevcu – rekao je Stepanović.

Stepanović se osvrnuo i na predstojeće događaje, a naveo je i da se stranka sprema i za vanrednu izbornu Skupštinu u Beogradu gde će se birati kompletno rukovodstvo stranke na čelu sa predsednikom stranke.

Foto: Promo

– Predstoje nam redovni gradski izbori, sa proleća 2024. godine, najavljuju se vanredni parlamentarni izbori, a mogućnost održavanja vanrednih predsedničkih izbora istaknuta je od strane predsednika naše stranke Aleksandra Vućiča. Sa epitetom odgovornih građana, pred nama se nalazi zadatak da se za izbore pripremamo kao da će biti sutra. Kako bismo odgovorili svim izazovima, razgovaraćemo sa svakim našim građanom, saslušaćemo i rešavati njihove probleme, jer mi smo tu da učinimo sve što je u našoj moći sa ciljem da obezbedimo kvalitetniji život svakom stanovniku grada Požarevca, gde god se on nalazio, bilo na teritoriji grada Požarevca, bilo na teritoriji seoskog naselja. To ćemo postići marljivim radom i uz podršku i poverenje koje nam građani Požarevca ukazuju da delamo i radimo u njihovom interesu. Poverenje se ne poklalja, poverenje se stiče.

Deo smo velike porodice koja broji više od 700.000 članova na čijem čelu je predsednik Aleksandar Vučić, koji je prevazišao formu političara, uzdigavši se u format državnika kakvog nije bilo u savremenoj srpskoj istoriji, kome svi članovi stranke, kao i ja lično, dugujemo zahvalnost. Moramo ostati nedeljivi, kao što to večeras i pokazujemo. U svakoj političkoj borbi moramo pristupiti sa ciljem da budemo na prvom mestu, a tu poziciju dostižemo u borbenoj formaciji falange, sa snagom i spremnošću da budemo celina, budemo jedno. Snagom svoga uma, pobeđujući sebe same, pobedićemo i druge. Srpska napredna stranka predstavlja kor stranku i kičmeni stub političkog života naše Srbije. Dana 27. maja predstoji nam vanredna izborna skupština Srpske napredne stranke gde se bira rukovodstvo Srpske napredne stranke na čelu sa predsednikom, s tim u vezi nedvosmisle i jasno poručujem da će gradski odbor Srpske napredne stranke pružiti apsolutnu podršku da predsednik Srpske napredne stranke bude Aleksandar Vučić.

Ne možemo i ne smemo zanemariti činjenicu da smo svedoci tektonskih promena koje se dešavaju u svetu. Hteli ili ne, iste imaju veliki uticaj na našu državu i društvo u celini, kao i na svakoga od nas. Situacija je složena utoliko pre što se na nas vrši pritisak da budemo deo jedne, odnosno druge strane sa ciljem da se derogira čitav korpus pravnih, etičkih i moralnih normi, na taj način što se veliki služe visinom decibela, a ne snagom argumenata. U takvim svetskim prilikama potrebno je boriti se za interese jedne teritorijalno male države, kakva je Srbija, ali velike po narodu i naciji čiji koreni sežu vekovima unazad. Moramo biti snažni i jaki kao stranka, što i jesmo, u nameri da pružimo podršku rukovodstvu naše države, oličenoj u našoj stranci, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Mi ne samo da opstajemo, nego zahvaljujući uloženim naporima Aleksandra Vučića u poslednjih deset godina otvoreno je više fabrika i proizvodnih pogona, nego što je to prethodna vlast uspela da zatvori, a zatvorila je sve. Urađeno je više puteva, izgrađeno i rekonstuisano više domova zdravlja, bolnica i kliničkih centara nego u poslednjim decenijama.

Foto: Promo

Svakodnevne borbe i nastojanje da po svaku cenu sačuvamo mir i stabilnost deo su proklamovanih vrednosti naše stranke jer samo u takvom okruženju mi kao država i društvo možemo da se razvijamo. Život je neprestana borba u kojoj nema predaje dokle god postojimo. Zapamtimo, samo ukoliko smo jedno, falanga je neprobojna.

Ako nam je već unapred suđeno da ne možemo dugo da živimo, onda ostavimo nešto trajno čime ćemo posvedočiti da smo i mi nekada živeli. Živi smo onoliko koliko nas pominju, po delima i nedelima. Rezultati sami po sebi ne moraju da znače mnogo, ali bi bilo dobro da znače i zrače dobrom. Veliko nije uvek dobro, ali je dobro uvek veliko – naveo je predsednik gradskog odbora Srpske napredne stranke u Požarevcu Miodrag Stepanović.

PROČITAJ I

4 Komentari

  1. Kada vidim drugi red,ko sedi tamo Roda i direktor Kostolac usluga,pa Milena,ej pa u Kostolcu ima mnogo boljih kadrova od te grupe…sto ih ne promene.

  2. Ovaj je najgori sociopata kojeg su iznedrili u Pozarevcu. Tata stari Sps kadar koji je opljackao gradjane i upropastio Brodarstvo za navek. Sve posteni, a ovamo zgrada od 2 milke evra. Pa onda maltretiranje zena svuda i zbog svacega. Posebno obrazovanijih od njega. Pa iz zabave dogovaranje hapsenja sa bivsom nam drz. Sekretarkom policije… Znamo to zlo iz grada svi… pa oni sami sebe zakopavaju ovakvim odronima.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker