ZA NORMALNU SRBIJU: Udružena požarevačka opozicija najavila prvi protest „Požarevac protiv nasilja“

Na konferenciji za medije udružena požarevačka opozicija najavila je organizaciju prvog protesta i protestne šetnje pod nazivom „Požarevac protiv nasilja“.

Foto: Promo

Gotovo dva meseca je proteklo otkako su se građani Srbije na miran, civilizovan i dostojanstven način usprotivili svakom obliku nasilja sa kojim se nažalost svakodnevno suočavaju. Upravo toliko traju protesti “Srbija protiv nasilja”, pokrenuti nakon dve nezapamćene tragedije koje su nas zadesile, u kojima je živote izgubilo osamnaestoro pre svega dece i mladih. Tragedije, od kojih ćemo se teško oporaviti, a koje nikada ne smemo zaboraviti.

– Desetine hiljada ljudi svakog vikenda šetaju ulicama Beograda, a od skora i širom Srbije tražeći sigurnost i bezbednost za svakog građanina, tražeći da žive u normalnoj državi, a ne u zemlji u kojoj se nasilje promoviše na svakom koraku, pre svega preko pojedinih medija sa nacionalnom frekvencijom i preko režimskih tabloida – kazao je predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Požarevac Vladan Milosavljević.

U skladu sa navedenim su i zahtevi protesta: ukidanje rijalitija i drugih programa koji promovišu nasilje, smena članova REM-a, smena rukovodstva RTS-a, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Happy, gašenje tabloida koji propagiraju nasilje i krše kodeks, ostavke ministra policije Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina.

Veliki broj Požarevljana učestvuje u protestnim šetnjama u Beogradu, ali su građani istovremeno izrazili želju da se ovi protesti organizuju i u Požarevcu.

– Otuda obaveštavam javnost da su požarevački odbori Stranke slobode i pravde, Demokratske stranke, Udruženja građana Iskorak, Narodne stranke, Dosta je bilo, Srpskog pokreta Dveri i Socijaldemokratske stranke preuzeli obavezu prijave protestnog skupa i obezbeđenja svih neophodnih uslova za njegovo održavanje, tako da će se ove subote Požarevac po prvi put naći na mapi gradova u kojima se održava građanski protest “Srbija protiv nasilja” – kazao je Milosavljević.

Skup je zakazan za subotu 01. jula, sa početkom u 19 časova u gradskom parku ispred zgrade Načelstva, odakle će se krenuti u mirnu šetnju za normalan Požarevac, za normalnu Srbiju, za život bez nasilja.

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Konačno skupili hrabrost da izadju iz mišijih rupa. Gradištanci, Kučevljani, Golupčani još uvek drhte od straha. Sramota.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker