BROJ ZARAŽENIH I DALJE RASTE: Nova 82 slučaja zaraze u Srbiji, ukupno 741

U Srbiji su u poslednja 24 sata registrovane još 82 pozitivne osobe na korona virus, čime je ukupan broj obolelih porastao na 741, a do sada je od ove bolesti umrlo 13 osoba, saopštila je danas zamenik direktora Instituta “Batut” Darija Kisić Tepavčević.

Foto: Pixabay

Ona je na konferenciji za novinare rekla da su od poslednjeg izveštaja registrovana još tri smrtna ishoda koja se povezuju sa COVID-19.

Rekla je da je u KC Vojvodine preminuo pacijent star 62 godina koji je bolovao od hipertenzije, gojaznosti i bolesti bubrega, zatim u KBS Dragiša Mišović još dve žene stare 86 i 82 godine, a obe su imale udružena hronična oboljenja.

Kišić Tepavčević je novinarima rekla da su od poslednjeg izveštaja, do 15 časova testirani uzorci 376 osoba od kojih je 82 pozitivno i 294 negativno na novi korona virus.

Ukupno je do sada testirano 2.462 osoba u Srbiji.

Kisić Tepavčević je istakla da se u ovom momentu na respiratoru nalazi 55 osoba, od kojih 10 na Infektivnoj klinici KCS, troje u KC Niš na Klinici za infektivne bolesti, četiri u KC Vojvodine, sedam u KC Kragujevac, 14 u KBC ”Dragiša Mišović”, sedam na Klinici za pulmologiju KCS i 10 u KC Niš u staroj zgradi hirurgije.

Ona je navela i da je nulti pacijent u Srbiji izlečen, kao i da je više od 50 pacijenata imalo dvostruko negativan nalaz.

“Sadašnji broj obolelih pokazuje kakve smo mere preduzeli prethodnih 7 dana, a ovo kako se ponašamo danas i juče, videće se narednih dana. Ključ je u nama i svi moramo ozbiljno da shvatimo koliko svaki pojedinac ima ulogu u daljem širenju infekcije“, poručila je Kisić Tepavčević.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker