DVE MANIFESTACIJE U TOPOLOVNIKU: Održani „Miholjski susreti sela“ i „Jepurijada“

U selu Topolovnik, u subotu, održani su „Miholjski susreti sela opštine Veliko Gradište“, uz kulturno-umetnički program i izložbu tradicionalnih jela i narodnih rukotvorina.

Foto: TOVG

U seoskoj školi za decu je organizovana radionica veza, oslikavanja predmeta i izrade rukotovrina. U isto vreme, u centru sela odvijala se i tradicionalna turističko-lovačka manifestacija „Jepurijada“, uz takmičenje lovačkih sekcija u kuvanju gulaša od zečetine.

Manifestacije su počele u veselom duhu, uz osmehe najmlađih, na dečijoj radionici gde su deca mogla da se oprobaju u starim zanatima na moderan način. Mališani su puna 3 sata aktivno učetvovali u svim programima.

Foto: TOVG

Za to vreme, Lovci su postavili svoje kotliće i počeli pripremu najukusnijeg gulaša od mesa divljeg zeca, dok su udruženja žena sa teritorije opštine Veliko Gradište uredile štandove u etno stilu, i pripremile raznovrsnu hranu za posetioce. Dok se polako u kotlovima krčkao gulaš, oko kotlića je vladala vesela atmosfera, a uz muziku čule su se različite šale i dosetke lovaca.

Foto: TOVG

U 13 časova, u Domu kulture, organizovan je bogat kulturno-umetnički program. Posetioci su imali prilike da uživaju u tradicionalnim jelima i rukotovorinama predstavnica udruženja žena sa teritorije opštine kao i u koncertu folklora Ansambla narodnih igara i pesama „Vlastimir Pavlović Carevac“.

Foto: TOVG

Nakon konceta usledila je dodela nagrada i zahvalnica. Ovogodišnja titula najboljeg pripala je Slaviši Popoviću iz Vlaškog Dola, drugo mesto pripalo je Goranu Maksiću iz Batočine, a treće mesto osvojio je Slaviša Pavlović iz Beranja.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

2 Komentari

  1. U stara dobra vremena, pre nekih 30-ak godina, u Cesljevoj Bari se svako vece odrzavala “Futucijada”. Nema vise, vecina stanovnistva je u inostranstvu, u selu su ostali samo stari, a ni kafana “Kod Ljilje” odavno vise ne radi…

  2. Futucijada je preseljena u Ram zaslugom zamenika pozntog krivolovca. Uciteljice direktorke vaspitacice sve je to na spisku za okidanje od strane zamenika. Zato i jeste zamrnik, sta i koju predsednik ne moze tu je zamenik da je uposli za stalno. E onda se saplete na turizam. Obecao i brak i sve a samo ukinuo festival silafest. A ova iz turizma sve lepsa i lepsa a zamenik sluzi za strasilo.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker