PRETNJE NOVINARU POLICIJA PROCESUIRALA: Požarevačka policija novinaru Momčilu Veljkoviću pruža punu zaštitu

Požarevačka policija u ponedeljak ujutru od novinara više dnevnih listova i portala, Momčila Veljkovića uzela je izjavu povodom pretnji koje mu je uputio član požarevačkog Gradskog veća Ivan Jović u restoranu Izvor, gde se odvijala proslava nakon manifestacije „lov na Moravskog šakala“.

Momčilo Veljković sa Vučićem / Foto: Screenshot

Veljković kaže da načelnik PU „Požarevac“ Srđan Lazić bio izuzetno operativan povodom njegovog slučaja.

– Ja sam se ujutro čuo sa načelnikom Lazićem i obavestio ga o pretnji koje su mi upućene. On me je pozvao da odmeh dođem kod njega u kabinet, što sam i učinio. Čim sam došao primio me je i pozvao svoje kolege operativce. Rekao mi je da im dam izjavu povodom toga, kako bi se prijava procesuirala pred nadležnim tužilaštvom. Ujedno mi je od strane policije ponudio, kako meni, tako i mojoj porodici punu zaštitu, zašta sam mu neizmerno zahvalan. Nakon toga inspektoru policije dao sam izjavu, o čemu je napravljena službena beleška – kaže Veljković, sa puno reči hvale požarevačkoj policiji povodom njihove profesionalnosti i operativnosti.

Foto: TPKNEWS

U službenoj belešci, u kojoj smo imali uvid, navodi se da je u nedelju, nešto posle 14 časova, u restoranu Izvor u Požarevcu član Gradskog veća, Ivan Jović prišao stolu gde je Veljković sedeo sa svojom suprugom i venčanom kumom na proslavi manifestacije „lov na Moravskog šakala“. – Za istim stolom sedelo je još desetak lovaca. Ja sam na toj manifestaciji prisustvovao kao novinar, gde sam pravio reportažu o toj manifestaciji. Jedan deo mog novinarskog zadatka je i fotografisanje uglednih zvanica. Tako sam napravio par snimaka sa Ivanom Jovićem i njegovim kolegom iz Veća, Mlađanom Nikolićem, čiju bi fotografiju objavio u reportažu po nazivom: Ugledne zvanice gosti manifestacije – piše u službenoj belešci, gde se dodaje da je Jović, kada je ugledao da je fotografisan od strane Veljkovića prišao njegovom stolu i obratio mu se rečima: – Obriši te slike što si slikao, gde se ja nalazim, kako ti ih ne bi ja brisao. Ako ih ne obrišeš videćeš šta može da te snađe. Razgovaraćemo mi još za sve ono što si mi uradio, i na tome neće da se završi –. Prema Veljkovićevim rečima u belešci, on mu je rekao da samo radi svoj posao i da ni po koju cenu neće da obriše fotografije, našta mu je ovaj odgovorio da hoće i strljajući ga pogledom otišao. Dalje u službenoj belešci piše: – Ovu situaciju pratile su moja supruga i kuma i zbog toga su bile veoma uznemirene. Ja sam im objasnio o čemu se radi, kako bi se smirile. Ja sam ove pretnje shvatio veoma ozbiljno po svoju bezbednost i bezbednost članova porodice, pa sam o svemu tome obavestio svoje urednike, na šta su mi oni rekli da im pošaljem opis događaja, kako bi napravili tekst o tome i objavili. Ujedno su mi rekli da slučaj prijavim policiji –.

Foto: TPKNEWS

Veljković je u svojoj izjavi datoj policiji naveo da razlog upućivanja pretnji od strane Jovića leži u tome što je nedavno u medijima za koje radi objavio tekst o podnešenoj krivičnoj prijavi od strane grupe građana, gde se Jović sumnjiči da je počinio krivična dela lažnog predstavljanja i falsifikovanja službenih isprava.

Ivan Jović na fotografiji zbog koje je pretio novinaru

Veljković je na kraju svoje izjave datoj policiji naveo da je tekst objavljen na portalima Informera, Danasa i Topolovnik Njuz izazvao lavinu komentara, gde ga neki brane, a dosta njih ga klevetaju, vređaju i upućuju pretnje. On smatra da ti negativni komentari dolaze sa lažnih profila pod nazivom : Luka Laban, Šćepan Mali i Novak Ivanović, a da su kreatori istih iz okruženja Ivana Jovića, upućivaču pretnji.

O ovome kontaktirali smo samog Veljkovića koji nam je potvrdio da je dao izjavu policiji i da ima puno poverenje u nju, kao i da tačno zna koje se ličnosti kriju iza lažnih profila.

Foto: TPKNEWS

– U policiju imam puno poverenje u njen rad i u zaštiti koju mi pruža. Takođe znam da iza kreatora lažnih profila stoji jedan direktor izdvojenog kostolačkog Privrednog društva, inače sin nekada uglednog socijaliste, kao i sin jednog uglednog odgajivača rasnih kučića i nekoliko interesno povezanih ličnosti. Svi članovi tih grupa imaju dela za nekoliko stotina godina robije, za koje imam dosta podataka i dokumenata. Kada sve skupim na gomilu, bez imalo straha, objaviću njihove mahinacije i malverzacije u medijima u kojim radim i sarađujem. O tome ću obavestiti i samog predsednika Vučića, koji mi rekao kada imam neki problem obavezno da ga pozovem na broj koji mi je dao. Takođe o ovom slučaju kontaktiralo me je Udruženje novinara Srbije koji su mi pružili punu podršku i poručili, ako mi nešto zatreba da im se obratim. Zbog toga im se zahvaljujem, kao i svima njima koji su mi se lično obratili ili preko fejsbuka podržali –, poručio je Veljković na kraju razgovora sa njim.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker