U Požarevcu postignuti izuzetni rezultati u prethodnih godinu i po dana

Na konferenciju za medije Spasović je došao pravo sa konstitutivne sednice GO Kostolac, na kojoj je izabrano novo rukovodstvo Kostolca

Na konferenciji Spasović je rekao da građani veruju svojim očima a ne lažima, što su pokazali time što su ukazali najveće poverenje SNS u Kostolcu tako što je ostvaren najbolji rezultat u istoriji Kostolca.

Foto: Grad Požarevac

On se još jednom zahvalio građanima na podršci na nedavno završenim izborima u Kostolcu i istakao da je ostvaren odličan rezultat i da su građani prepoznali politiku koju je SNS vodila u toj gradskoj opštini.

Uprkos svim problemima sa kojima se suočila nova gradska vlast, u poslednjih godinu i po dana postignuti su izuzetni rezultati, i postavljeni temelji budućem razvoju Požarevca, i neće biti kompromisa kada je interes grada u pitanju, poruka je sa konferencije za medije koju je održao gradonačelnik Požarevca i predsednik GrO SNS Požarevac Bane Spasović.

„Pored teških reformi koje smo poput čitave Srbije, sprovodili i u Požarevcu i Kostolcu, gde pre svega mislim na gašenje Direkcije za izgradnju i racionalizaciju broja zaposlenih, evidentno je da građani veruju da su one potrebne i to je rezultiralo ovako velikom poverenju na kostolačkim izborima, zaključio je Spasović.

Bane Spasović

Spasović se zahvalio svim članovima Srpske napredne stranke i svojim saradnicima na uloženom trudu, i najavio da će se i u narednom periodu raditi istim intenzitetom, a sve za dobrobit grada i svih Požarevljana. „Velike i teške reforme dovele su do nekih teških odluka, nepopularnih mera ali i velikog rada koji nije poznavao odmor i tokom neradnih dana, vikenda, državnih praznika… Zato koristim priliku i da se od srca zahvalim svim svojim saradnicima, kako u lokalnoj samoupravi tako i u stranci. Tim koji je uspešan nećemo menjati, ali ćemo nastaviti sa praksom da se igrači, sportskim žargonom rečeno, rotiraju, menjaju i zauzimaju različita mesta u ekipi. Razlog tome je da svi daju svoj maksimum, jer je i logično da rad ovog intenziteta često dovede do velikog zamora. Ipak, Požarevac ne sme i neće trpeti na svom putu napretka i modernizacije i zato mu se svi moramo podrediti“.

OTVARANJE 1 300 NOVIH RADNIH MESTA U NAREDNIH GODINU DANA

Gradonačelnik je pozvao sve Požarevljane koji nemaju posao da se odazovu na poziv turske kompaniije Ringelsan koja će u narednih dve nedelje zaposliti 300 radnika u okviru fabrike tekstila, čije se otvaranje očekuje u najskorijoj budućnosti. On je napomenuo da će plate u Rngelsanu biti za 20 odsto veće nego što je minimalna zarada u Srbiji, tako da će imati veće zarade nego deo zaposlenih u Gradskoj upravi. Pored Ringelsana, i Stop šop će 5. marta organizovati sajam zapošljavanja, tokom koga bi posao trebalo da dobije još oko 300 radnika. Otvaranja i ritejl parka i fabrike tekstila su od ogromnog značaja za Požarevac, i u pravom smislu istorijski događaji jer Požarevac do sada nije imao stranih direktnih investicija, a oba investitora su došla na inicijativu lokalne samouprave, koja je širom otvorila vrata i trudila se da pruži svaku vrstu pomoći svima koji žele da investiraju u Požarevcu.

Spasović je oceno kao sramotne i apsolutno neprimerene komentare koji su se pojavili na društvenim mrežana u vezi otvaranja novog ritejl parka i fabrike tekstila: – Želim da kažem i to da su apsolutno netačne priče da strani investitori koji su velikim zalaganjem lokalne samouprave došli u grad, u njemu započinju posao i već traže radnike, svoje buduće zaposlene traže preko naše stranke. Drago mi je što takve priče i one koji ih namerno poturaju na najbolji način demantuju svi oni građani koji javno govore da su regularno pozvani sa biroa na konkurs a pritom nisu ni naši članovi ni simpatizeri. Ponavljam, u pitanju su ozbiljne kompanije koje posluju u nekoliko zemalja i neverovatno je i pomisliti da bi svoje radnike mogli da biraju po bilo kakvom drugom ključu osim po njihovim kvalifikacijama i marljivosti. Još jednom koristim priliku i apelujem na sve nezaposlene sugrađane da pažljivo prate sve konkurse za posao i predstave se budućim poslodavcima, kojih će, siguran sam, u našem gradu biti još više u godinama koje su pred nama. Mi se ne krijemo iza stranke, već isključivo iza svog rada –, zaključio je Spasović.

VELIKE INVESTICIJE U GRADU U TOKU 2018 GODINE

Bane Spasović osvrnuo se na konkretne rezultate u poslednjih godinu i po dana, koji obuhvataju više od 20 kilometaa asfaltiranih puteva, radove na uređenju hipodroma, Ljubičeva, škola, vrtića, širenju toplifikacione mreže…, ali najavio i nove, velike investicije u gradu. On je napomenuo da se sve radi planski, da se ulice kompletno sređuju tek kada se izgradi ili obnovi kompletna podzenma infrastruktura, i da se prekinulo sa praksom koja je važila prethodnih godina da se novosfaltirane ulice u nekoliko godina više puta raskopavaju kako vi se radila infrastruktura.

Spasović se zapitao kome smete dobra saradnja sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem, pogotovo što je nakon njegove posete u septembru prošle godine, kada je otvorio Ljubičevske konjičke igre, grad počeo da se razvija krupnim koracima:

Foto: Grad Požarevac

– Zašto i kome smeta to što Požarevac radi projekat od 50 miliona dinara za investicije u starom krilu Opšte bolnice gde su već obezbeđena sredstva u iznosu od preko 10 miliona evra, kao i to što smo od IPA fondova dobili i 4 miliona evra za novi deo bolnice. Zašto i kome smeta to što je obnovljena škola “Jovan Cvijić” u Kostolcu, što se radi projekat za Dom zdravlja vredan 400 miliona dinara, što će škola “Dositej Obradović” kroz ulaganja dobiti 200 miliona dinara, lokalna samouprava od Ministarstva finansija još 100 miliona za ulaganja, a sve zahvaljujući dobroj saradnji sa Vladom. – postavio je još niz pitanja onima koji, kako je kazao, tvrde da se u Požarevcu radi loše. Takođe je, u tom delu konferencije, objavio dobijenu informaciju da je Ministarstvo omladine i sporta zvanično odobrilo Požarevcu više od 40 miliona za ulaganje u ergelu Ljubičevo, što će uz učestvovanje grada dostići cifru od oko 70 miliona dinara. Spasović je dodao i da drugi segment konjičkog sporta u Požarevcu, hipodrom, očekuje ulaganje od 125 miliona dinara, kojim će se dobiti nove staze po svim svetskim standardima ali i projekat vredan 4 miliona evra. Sve ovo uslediće, u saradnji predsednikom države Aleksandrom Vučićem i njegovim kabinetom kao i sa Vladom Srbije.

Pored toga još oko 300 miliona dinara uložiće se u uređenje sela koja su ugrožena od TE KO Kostolac, i to u saradnji sa EPS – om. Iz budžeta Grada finansiraće se uređenje puteva i ulica, od kojih su najznačajniji sređivanje Sinđelićeve uice, zatim Hajduk Veljkove, rasveta u celom gradu. Odgovarajući na ntačne izjave i komentare koji se mogu čuti za skupštinskom govornicom ili po društvenim mrežama gradonačelnik je izjavio: „Pojedinci (predstavnici opozicije koji svoje isključive aktivnosti baziraju na netačnom blaćenju po društvenim mrežama) pokušavaju da uruže sliku grada da se predstavi da se u Požarevcu ništa ne radi. Međutim, građani znaju da prepoznaju ko šta i koliko radi. Ti isti neka se samo prisete ne tako davnih vremena… kada se asfaltiralo tri ili četiri km godišnje… kada smo bili zatvoreni za svaki vid saradnje… kada su nas investitori zaobilazili u najširem luku… kada smo imali zid na moravskom mostu…

– Srpska napredna stranka neće se, ni u narednom periodu obazirati na takve netačne tvrdnje, kao što to nije ni do sada radila, i nastaviti i u narednom periodu da predvodi Požarevac onako kako je to jedino ispravno i u interesu svih njegovih građana –, zaključio je Spasović.

M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker