NE BRINITE, BIĆE GORE: Vratio nam se predsednik sa “kamila safarija” iz Egipta!

Stigli smo i do toga da se zapitamo koju oblast života pomenuti da nije nazadnjački zatrovana, a ne izazvati gađenje kod čitalaca? Gde god da ih „otvoriš”, vlast u Braničevskom okrugu je redom, za zatvaranje, za zatvor, i to dugogodišnji.

Predsednik opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedinić, na prvom radnom zadatku posle odmora

Mnogi smatraju da posle korone ništa više neće biti isto. Ne mislimo tako, naprotiv, uvereni smo da će biti još istije. Borba za opstanak, koja je vođena i pre pandemije, koju je virus samo ogolio svodeći je na borbu za goli život, nastaviće se i posle korone još žešće i beskrupuloznije. Kao i pre, na dva nivoa, na onom gornjem za bogatstvo i moć i onom dole za posao i prostu egzistenciju. Nije slučajno da niko nije primetio kako nas, zbog pretnje zarazom, vlasti umesto na fizičku distancu uporno upućuju na potrebu socijalne distance. Nije to samo pogrešan izraz, to je suština onoga što se događalo i pre ovog opasnog virusa i onoga što će se još drastičnije događati posle. Sve veća socijalna distanca između bogatih i siromašnih, onih koji imaju vlasti i onih koji treba da joj budu poslušni da bi preživeli.

Ali, ne treba zbog toga previše lupati glavu, kao što je nije lupao ni predsednik opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedinić, pri trežnjenju posle teškog pijanstva, kada je odlučio da o trošak siromašnih građana Petrovca odvede svoju decu na letovanje u Egipat, na jedno desetak dana.

Dakle, sve je jasno. Baš tako, dobro ste pročitali, Egipat! Od kurčenja u neznanju, preko očaja i panike kad se usro od straha, do euforičnog optimizma kad je video da, uprkos njegovim naporima da oko sebe okupi samo nesposobne poslušnike, ipak je najbolje, pa makar to bio prvi i poslednji put, umesto magarca da zajaše Kamile.

Prema tome, nakon kamila safarija u Egiptu, beskonačnih peščanih dina, obilazka beduinskih sela, piramida, faraona i skarabej buba, sve je spremno za povratak na staro, tako da predsednik može ponovo da zapeva svoju omiljenu pesmu “Sve je isto samo njega nema”! Mislimo na virus, a ne na Nedinića.

Da li je na kraju moguće da jedino samo jedna redakcija, dakle ne jedan zabludeli novinar nego cela redakcija, misli da je ovo važno pitanje u trenutku posle prvog šoka suočavanja sa opasnošću koja je ugrožavala život, da će se sve zaboraviti i nastaviti po starom, a novi junaci postaće oni stari, političari. Sve će biti isto, samo još gore i svi koji sad pozivaju na saradnju i solidarnost postaće još sebičniji i samoživiji.

Bogati će biti sve bogatiji, siroti sve siromašniji. Moćni još moćniji, nemoćni još bespomoćniji.

Kad se ovako ogoljeno vidi čime i ko nas rukovodi, nije teško zaključiti i šta nas čeka. Ali, nije teško ni pripremiti pravi odgovor.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Postovana redakcijo !
    Odavno se nisam tako dobro nasmejao , vasem komentaru (koji je na zalost svih nas tacan) , jer ste potrefili svaku napisanu , kao da ste govorrili ustima , svakog gradjanina Petrovacke opstine ! Kad je otisao predhodni predsednik opstine , mislili smo da nema gore , ali uverili smo se u suprotno , ” i od goreg ima gore” , kako nas narod kaze . Drago mi je , da ste vi jedini imali hrabrosti , da kazete pravu istinu , koju narod vec odavno , iza sake na ustima prica , jer niko nece da se zameri sa ;”predsednikom” , dok ga svako psuje .
    Hvala vam na hrabrosti , i nastavite tako !
    Sa postovanjem ; Mita Martinovic

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker