NEDUŽAN LEŽAO U PRITVORU: Živić, bivši direktor TE “Kostoalc B” oslobođen svih optužbi!

Osnovni sud u Požarevcu je krajem prošle godine doneo oslobađajuću presudu za Dragana Živića optuženog za zloupotrebe u javnim nabavkama što je početkom ove godine potvrdio i Viši sud u Požarevcu.

Dragan Živić/Foto: M.V.

Posle pokretanja istrage polovinom 2017. godine, Živić je u pritvoru nevin proveo 48 sati, zatim dvadeset dana u kućnom pritvoru sa elektronskim nadzorom – “nanogicom” i devet meseci je bio udaljen sa radnog mesta na osnovu rešenja vd Direktora EPS-a, a na radno mesto vraćen na osnovu presude Osnovnog suda u Požarevcu u maju 2018. godine.

Ove zakonske procedure iskorišćene su u medijima za satanizaciju Dragana Živića i donošenje presude pre pravosudnih organa, što je nanelo veliku štetu ne samo tada osumljičenom već i TE “Kostoalc B”.

Podsetimo, Živić je osumnjičen za zloupotrebu javnih nabavki u termoelektranama “Kostolac A” i “Kostolac B” iz 2011. godine, kojima je, kako je bilo navedeno u optužnici, izazvana šteta preko 150 miliona dinara.

Inače, na mestu direktora TE “Kostoalc B” Dragan Živić sa svojim timom postigao je izvanredne rezultate u proizvodnji električne energije od 2010. do 2016. godine.

Krivični postupak koji je trajao skoro deset godina uticao je na ugled nekadašnjeg direktora TE “Kostoalc B”, koji je na toj poziciji postigao velike poslovne rezultate i vodio mnoge projekte kao što su: Objekat za odsumporavanje dimnih gasova, priprema projekata za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i pripremni radovi na izgradnji termoelektrane Kostolac B3.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker