KAZNA DO 3 GODINE ZATVORA: Svi koji doputuju u Srbiju idu u karantin od 14 do 28 dana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posle proglašenja odluke o vanrednom stanju, rekao je da je zamolio za pomoć predsednika Kine Si Djipinga, garantujući mu vekovno čelično prijateljstvo sa malom Srbijom.

Foto: SCreenshot/Kurir

– Tražili smo sve od Kine čak i da nam pošalju lekare. Ne smemo da dozvolimo ulaz u bolnice i zato će bolnice čuvati vojska. Neće biti napadani lekari, neće moći da uđe ko god hoće u bolnice. Videćete vojsku pored najvažnijih objekata, najavio je.

Policija, prema njegovim rečima, će da radi težak posao – nadzor nad izolacijom.

Onaj ko bude prekršio naredbu o izolaciji dobiće tri godine zatvora, najavio je on.

“Onima kojima je nadležna služba rekla 14 dana, ili onima koji dolaze iz Italije i drugih žarišta 28 dana, a koji su naši državljani i ne poštuju tu odluku o izolaciji biće kažnjeni sa do tri godine zatvora. Samo da ljude upoznam sa zakonom”, dodao je Vučić.

Kazao je da je preduzeto još mnogo mera, a mnoge će se menjati i dopunjavati iz dana u dan.

“Biće teško, ali što budemo disciplinovaniji imaćemo veću šansu da živote naših starijih, naših roditelja sačuvamo. A to se odnosi posebno na one koji imaju neku vrstu imuno insuficijencije, kardio vaskularnebolesnike, visokog krvog prtiska, malignih oboljenja, i dijabetičare. Već imamo problema sa dijabetičarima, imamo dvojicu ljudi na respiratorima. Oni su u teškom stanju, svi ostali su dobro i stabilno ť, preneo je on.

Ovo je teška borba za nas, biće tu svih ograničenja, rekao je.

Ne možemo zabraniti ulazak u zemlju našim državljanima, kao što ćemo svima drugima, ne računajući Kineze, a građani moraju da poštuju eventualnu odluku nadležnih lekara o karantinu ili samoizolaciju.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker