KRIZNI ŠTAB TRAŽI: Od petka, sedmodnevni policijski čas i apsolutni “lokdaun”?

Medicinski štab je predložio da se smanji broj kontakata ili kroz vanredno stanje ili policijski čas, izjavio je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković i najavio da će se Krizni štab sastati za dva dana da donese odluke.

Sednica Kriznog štaba

“Medicinski deo Kriznog štaba tražio je da se smanji broj kontakata kroz vanredno stanje i policijski čas. Jasno i decidno kažu da bi medicinski to bilo najcelishodnije. Jedino što predlažu policijski čas” rekao je Zoran Gojković posle sednice Kriznog štaba.

On je naveo da lekari nisu želeli da ulaze u ekonomske posledice zatvaranja i najavio da će se u sledeća dva dana ponovo sastati i doneti odluku koja je adekvatna za sve nas.

“Jedina opcija koju u ovom trenutku predlaže je apsolutni “lokdaun” i policijski čas to je jedini način da se u narednih sedam do 10 dana stabilizuje epidemiološka situacija. Veliko opterećenje zdravstvenog sistema. Ako imamo više obolelih ne možemo da vakcinišemo ljude” rekao je on.

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano još 3.469 osoba zaraženih koronavirusom, a preminulo je još 16 pacijenata. Testirano je ukupno 13.286 osoba, a na respiratorima su 164 pacijenta.

Prethodnog vikenda došlo je do delimičnog zatvaranja jer je tokom prethodne nedelje zabaležen značajan rast broja zaraženih. Tako su tokom subote i nedelje tržni centri i ugostitljski objekti radili od 6 do 14 sati.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker