SRPKINJI IRENI KLANJA SE CELA AMERIKA: Bez razmišljanja zaustavila autobus i spasila dete (VIDEO)

Irena Ivić, vozač autobusa rodom iz Prokuplja, spasla je jednogodišnje dete u Milvokiju koje je bosonogo, po hladnom vremenu, hodalo po ulici dok je na sebi imalo samo bodi i pelenu.

Foto: Facebook

Vlasti okruga Milvokija održale su u četvrtak konferenciju u znak odavanja počasti Ireni Ivić, a ona je tim povodom samo rekla da je bila zahvalna što se našla u pravo vreme, na pravom mestu.

“Učinila je mnogo više od svog posla. Uradila je pravu stvar”, rekao je načelnik orkuga Kris Abel.

“Ne prihvatam takvu vrstu dobrote zdravo za gotovo,” dodao je Abel.

Na pitanje o tome šta se dogodilo, Irena je rekla: “Ako se nađem u istoj situaciji, ja ću, naravno, uvek pomoći.”

“Apsolutno obožavam decu, nekada sam bila učiteljica i sama imam decu, tako da sam srećna što sam uspela da pomognem ovom slatkom nedužnom detetu”, dodala je ona.

Irena živi u Milvokiju 12 godina, a kao vozač autobusa radi poslednjih pet godina.

Vlasti su istakle da je dete staro 19 meseci, ali njegovo ime nije otkriveno. Policija je saopštila da je majka, najverovatnije imala psihičkih problema, zbog čega je dete bilo bez nadzora.

Hasan Ali Abdul Kasim, detetov otac je rekao je da veruje da je njegova supruga, za koju je rekao da ima mentalnu bolest, odvela bebu u crkvu preko puta i zaboravila na nju.

Irena Ivić Drobnjak, vozač gradskog autobusa koja je u Americi spasila dvogodičnje dete koje je gotovo golo i boso trčalo kraj kolovoza, je Prokupčanka a njen životni put daleko od rodnog kraja počeo je 1999. kada je potražila bolji život u Sjedinjenim američkim državama.

“Koliko se sećam moja tetka je davno otišla u Ameriku u potrazi za boljim životom, kaže Irenin bratanac Vuk Drobnjak, profesor violine u Muzičkoj školi Kornelije Stanković u Prokuplju.

On dodaje da je njegova tetka poznata kao uporna i hrabra osoba a da je nakon odlaska u Ameriku imala velikih problema pošto sa završenom Pedagoškom akademijom tamo nije mogla da nađe zapošljenje.

“Kako bi našla posao morala je prvo da nauči jezik a onda i da vozi jer je najlakše za naše iseljenike bilo zaposliti se kao vozač kamiona”, kaže Vuk i ističe da mnogi Prokupčani u Americi voze kamione.

“Da dobije posao vozača kamiona u Americi pomogla joj je i srećna okolnost jer je dobila na lutriji zeleni karton”, seća se Vuk .

“Pokazalo se da je njena odgovornost i predanost poslu bila veoma važna pa su joj poverili vožnju školskog autobusa, gde je najbolje došla do izražaja njena humanost i ljubav prema deci koju je sad celom svetu pokazala”, kaže Vuk.

Dodaje da ga ova priča o spasavanju bebe nije mnogo iznenadila jer je Irena u Prokuplju poznata kao veliki humanista a i potiče iz takve familije.

Irenin brat Dejan radi već dugo pri Ujedinjenim nacijama za UNICEF a radio je i u EU PROGRES zahvaljujući kojoj su u Prokuplju sprovedene mnoge akcije pomoći školama i pri izgradnji infrastrukture .

“Ponosan sam na svoju tetku što je pokazala toliku humanost i požrtvovanost i dala primer Amerikancima a posebno što je spasila dete emigranata, koji su, kako sam čuo pobegli od rata iz Mjanmara”, ističe Vuk Drobnjak.

TPKNEWS/Agencije

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker