ŠTA SE SVE DEŠAVALO NA PROTESTU U ŽAGUBICI? Prebijen vlasnik TV Homolja, Ćuta primio udarac u međunožje, Safet tvrdi da je sve laž i provokacija (VIDEO)

Ekološki aktivisti organizovali su protest u centru Žagubice nezadovoljni najavom kanadske kompanije “Dundee Precious Metals” da na Crnom vrhu otvori rudnik zlata, i tom prilikom je došlo do incidenta ispred zgrade opštine.

Screenshot

Na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama vidi se da su okupljeni ekološki aktivisti i građani skandirali protiv predsednika opštine Žagubica Safeta Pavlovića, koji im je ispred ulaza u zgradu uputio pozdrave i poljupce.

Jedan od okupljenih pokušao je da se približi Pavloviću, ali ga je odgurnuo pripadnik obezbeđenja, nakon čega je došlo do guranja i pesničenja između aktivista i obezbeđenja.

Ekološki aktivista i narodni poslanik liste Zajedno Aleksandar Jovanović Ćuta izjavio je da ga je tokom današnjeg protesta u Žagubici udario predsednik opštine Safet Pavlović, koji to demantuje i tvrdi da je reč o lažima i provokacijama.

Jovanović je rekao za Tanjug da ga je Pavlović dva puta udario, tokom guranja okupljenih građana sa obezbeđenjem ispred opštine.

“Na kvarno, i to prvo nogom u međunožje, a zatim s leđa u glavu dok je izlazio”, tvrdi Jovanović.

Takođe, tvrdi da je obezbeđenje guralo poslanicu Narodnog pokreta Dveri Radmilu Vasić i poslanicu Zajedno Danijelu Nestorović, kojoj su na silu pokušali da otmu telefon, što, kako kaže, ona nije dozvolila.

”To je paravojno obezbeđenje, paravojska, tu je onaj iz Levijatana Pavle Bihali. Naoružani momci. Ne zna se ko te saleće. Udara te nogom po cevanicama, a sve vreme je tu zamenik policijskog komandira načelnika policije i gleda i ćuti, ne sme da pisne, plaše se Safeta i te njegove ekipe”, navodi Jovanović.

On je optužio Pavlovića da je od te opštine napravio kriminalni kartel. Takođe tvrdi da su narodnoj poslanici Radmili Vasić pocepali kaput i da je bila opšta gužva i guranje.

Jovanović kaže da ih je Pavlović sačekao ispred opštine i “delio poljupce”, a da su oni predali zahteve protiv otvaranja rudnika, nakon čega je došlo do koškanja i udaranja.

Dodaje da je Pavlović bio okružen naoružanim ljudima koji, kako kaže, ne prezaju da udaraju ni narodne poslanike.

“Možete da zamislite kako se tek ophode prema običnim ljudima od kojih ne sme niko da pisne”, rekao je Jovanović i dodao da namerava da sa ostalim narodnim poslanicima, najverovatnije iz opozicije, “održi sednicu Narodne skupštine u Žagubici”.

Kako je naveo, to će biti ili odbor ili neka vrsta “narodnog zbora narodnih poslanika” koji neće više da trpe napade naoružanih ljudi.

Jovanović je rekao da su, nakon incidenta, otišli u policiju i podneli krivične prijave.

Sa druge strane, Safet Pavlović je rekao Tanjugu da je proteste organizovao narodni poslanik Jovanović, kao i da je tokom incidenta tokom skupa ispred zgrade Opštine teško povređen snimatelj TV Homolja.

“Jasno se na snimku vidi ko ga je udario, a činjenica je da je to u organizaciji narodnih poslanika predvođenih, ja ga zovem ‘Ćitu’, ali to je Ćuta”, tvrdi Pavlović.

Dodaje da je na protestu bio i narodni poslanik Narodne stranke, ali da nije učestvovao u incidentu.

Kako tvrdi, snimatelj TV Homolja je prevežen u bolnicu u Petrovcu na Mlavi sa teškim telesnim povredama i, kako je rekao, “pitanje je da li će da preživi”. Tvrdi da je osnivač pokreta Levijatan Pavle Bihali došao u Žagubicu kako bi podigao azil za pse.

Na pitanje da prokomentariše izjavu Jovanovića da ga je Pavlović udario, predsednik opštine tvrdi da je to neistina i provokacija.

“Bio je Milivojević koga sam pozdravio i hteo da mu pružim ruku, a on mi je rekao da ne pruža ruku majmunu”, rekao je Pavlović i dodao da je to bilo neprimereno pošto je, ipak, predsednik opštine koji uživa podršku 90 odsto građana.

Pavlović je kazao i da o budućem rudniku zlata Homolja će odlučivati građani na referendumu i da će biti kako oni budu glasali.

(Tpknews.com/Mediji)

4 Komentari

  1. U celom Braničevskom okrugu batinaši sprečavaju narod da protestuje protiv kriminalaca koji su na vlasti. Policija se po naredbi iz Beograda sklanja jer njeni pripadnici strahuju od gubitka posla. Vučić je u ovom kraju uvek dobijao izbore ali po svemu sudeći neće ih više dobijati. Za sve su krivi koordinatori SNS Crnogorci Aleksandar Jokić i Aleksandar Perišić koji su totalno sve kriminizovali u ovom okrugu, krijući se iza Andrije Vučića

  2. Vučić nema toliko batinaša koliko ima naroda u ovom kraju. Da se digne kuka i motika bogami se ne bi zaustavili ni do Beograda. Problem je u tome što je od junačkog ovaj narod postao kukavički a ludak to obilato koristi.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker