TROŠIO NA KOCKANJE: Sin bivšeg gradonačelnika Požarevca zbog prevare osuđen na dve godina zatvora

Na osnovu sporazuma o priznavanju krivice Ivan Ilić uz dve godine zatvora moraće da plati i kaznu od 300. dinara, kao i da u roku od godinu dana obešteti oštećene

Na osnovu sporazuma o priznavanju krivice Ivan Ilić (44) iz Požarevaca, sin bivšeg gradonačelnika Miomira Ilića (SPS), zaposlen u Turističkoj organizaciji, osuđen je na dve godine zatvora, za krivično delo prevara i plaćanje 300.000 dinara kazne.

Više javno tužilaštvo u Požarevcu

Takođe, on će morati u roku od jedne godine da obešteti oštećene u iznosu od 200.000 evra, među kojima su i njegova svastika i prijatelj iz Kostolca, rečeno nam je u požarevačkom Osnovnom javnom tužilaštvu.

Tužilaštvo je prihvatilo predlog Ilićevog branioca koji je predložio da se njegovom klijentu, ako prizna krivicu, odredi blaža kazna. Sporazum između njega i tužilaštva Osnovni sud je prihvatio, pa je izrečena pravosnažna presuda od dve godine zatvora. Advokat optuženog tražio je dve godine kućnog zatvora, ali to nije prihvaćeno.

Zanimljivo je da je optuženi sve vreme proveo u pritvoru, od kako je uhapšen sredinom marta. On se posle pritvora vratio u Turističku organizaciju da radi, ali ćemu automatski prestati radni odnos kad ode na izdržavanje kazne, jer tako nešto sleduje po zakonu ako je dosuđena kazna iznad šest meseci zatvora.

Turistička organizacija Požarevac

Kako smo saznali, Ilić je od 2009. godine varao ljude obećanjima da će im omogućiti povoljnu kupovinu gradskih lokala, koristeći uticaj svog oca, koji je bio predsednik Skupštine grada a posle i gradonačelnik. Pošto su imali novca od rada u inostranstvu, svastika i prijatelj dali su mu 200.000 evra, ali lokale nisu uspeli da kupe. Kad su shvatili da su prevareni, oni su protiv njega podneli krivičnu prijavu zbog prevare. Osumnjičeni je negirao ovo krivično delo, ali je u dokaznom postupku, uz dokaze i izjave svedoka, prevara potvrđena.

KOCKANJE

Prema nezvaničnim nformacijama, novac dobijen putem prevare Ivan Ilić trošio je na kockanje i vraćanje kockarskih dugova. Takođe nezvanično, saznajemo da je on prilikom poslednjih Ljubičevskih konjičkih igara prisvojio novac od ulaznica, ali nije procesuiran jer je, nakon sprovedenih predistražnih radnji, uz obrazloženje novac ubrzo vratio.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker