LOKALNI IZBORI U KOSTOLCU: I Vučić i Dačić na završnoj konvenciji naprednjaka!

Na lokalnim izborima u Kostolcu, koji će se od 2009. godine kada je uspostavljena Gradska opština Kostolac, 24. Decembra održati po treći put, učestvovaće pet izbornih lista: SNS-SPS, Demokratska stranka, PUPS-SRS, Grupa građana “Iskorak” i Srpski pokret “Dveri”.

Predizborni štand SNS-SPS u Kostolcu

Lista naprednjaka i socijalista ima 21 kandidata, a njen nosilac je Serdžo Krstanoski, direktor OŠ “Jovan Cvijić”. Na listi DS, koja na izbore izlaze samostalno, 21-nog kandidata predvodi Aleksandar Popov, predsednik Opštinskog odbora DS-a. Lista penzionera i radikala takođe ima 21-nog kandidata, koje predvodi Ljubiša Živojinović, dok “Iskorak” ima 19, a prvi na njoj je Žarko Debeljački. Srpski pokret “Dveri” odabrao je 16 kandidata, a nosilac liste je Milan Grubetić. Građani Kostolca i naselja: Stari Kostolac, Petka, Ostrovo i Klenovnik, glasaće za 21 odbornika, koliko ih ima u Skupštini gradske opštine Kostolac.

Što se tiče kampanje za ove izbore, za razliku od prethodnih izbora, gotovo da i nema, pogotovu u lokalnim medijima. Jedino je požarevački radio “Bravo” u svojoj emisiji “Reč po reč” koja se emituje nedeljom u podne omogućio predstavnicima učesnika na izborima da predstave svoje programe, mada se ni tu svi nisu odazvali. U lokalnom požarevačkom nedeljniku kostolački DS na pola strane predstavio je svoje kandidate, i to je sve.

U kampanji, očekivano, najagilnija je koalicija SNS-SPS koji postavljaju ulične štandove, dele propagandne materijale i oglašavaju se na “fejsbuku”. Istovremeno, Demokratska stranka je svoj profil na ovoj društvenoj mreži poslednji put ažurirala još u martu ove godine. Uočeno je da nema ni uobučajnijih poseta stranačkih funkcionera. Izuzetak je Ministar prosvete Šarčević koji je šestog decembra posetio tehničku školu “Nikola Tesla” i OŠ”Jovan Cvijić.

Ipak, najezda stranačkih i državnih funkcionera očekuje se poslednje nedelje pred izbore. Šta više, kostolački naprednjaci zakazali su završnu konvenciju za nedelju, 17. decembar u kostolačkoj Sportskoj hali sa početkom u 20 časova. Ujedno su najavili da će na njoj, pored stranačkih i državnih funkcionera, prisustvovati i njihov predsednik stranke Aleksandar Vučić, kao i predsednik koalicionog partnera iz SPS-a, Ivica Dačić.

TPKNEWS/M. Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker