PRAVOSUDNA MAFIJA: U državi zvana Srbija, sticanje bračne tekovine i vanbračne zajednice sud ne priznaje!

Pravda proističe iz kulture jednog naroda, kažu. Međutim, u eksperiment državi, zvanoj Srbija, pravda je odavno umrla, i na rasprodaji je. Građani više nisu sigurni da li će, ako budu tuženi, preko noći ostati bez ičega, izgubiti stan, posao, decu, otići u zatvor, na ulicu ili u ludnicu.

Vlasta Stojadinović-Neimar i Divna Stojadinović, 2007. godine pre razvoda/Foto: Privatna arhiva

Korupcija srpskog pravosuđa je dostigla dno, skoro da je više nemoguće bilo šta učiniti. Većina sudija i tužilaca je stekla uverenje da mogu nekažnjeno da rasprodaju pravdu. Sada ih je teško uopšte i naterati da rade drugačije.

U eksperimentalnoj državi zvana Srbija, sticanje bračne tekovine i vanbračne zajednice sud ne priznaje, tako da je Divna Stojadinović dovedena u beizlaznu situaciju bez sredstava za život, takoreći na ulici jer je sva zajednička imovina stečena u zajednici ostala njenom bivšem supružniku Vlasti Stojadinoviću vlasniku firme SR “Neimar Put Salakovac” koja je 2009. godine pridružena u DP “Neimar Put DOO Salakovac”.

– Udala sam se zvanično i venčala 08. avgusta 1979. godine sa bivšim mužem koji je u to vreme bio radnik preduzeća za Puteve PZP Požarevac. Počeli smo zajedno da radimo prevoz građe, iskop i prevoz šljunka i ispočetka je ta firma bila na moje ime “Planum Salakovac”. Svakodnevno sam radila, privređivala u firmi i odgajala dvoje zajedničke dece – kaže Divna za TPKNEWS.

Sve do 2000. godine firma SR “Neimar Put Salakovac” je radila samo uslužne radnje. 2000. godine počinje se sa izgradnjom betonske baze u Salakovcu, i tad je krenuo posao. Kako kaže Divna, sve vreme je bila uz svog supruga završavala je sve poslove i obezbeđivala radnu snagu do 2007. godine kada su se zvanično i razveli.

– Pored usmenih obećanja i pokretanja izgradnje firme da ćemo svu dobit deliti na pola, jer sam uložila sav svoj kapital koji sam sticala kroz rad i angažovanje, moj tadašnji muž nije ispoštovao nijedan dogovor o obeštećenju ili poravnanju niti za bračnu tekovinu za 20 godina braka i 7 godina vanbračne zajednice – sa dozom ogorčenja kaže Divna.

Početak izgradnje betonske baze u Salakovcu 2000. godine/Foto: Privatna arhiva

– Da li je moguće da mojih 27 god rada i truda sudstvo u Srbiji mi odbacuje sve tužbe, sa obrazloženjem da ne postoje dokazi da sam mu bila bračna i vanbračna supruga iako imamo zajedničku decu, unučiće i brojne svedoke i materijalne i pismene dokaze koliko sam radila i nekad angažovana po 24 sata na isporuci betona – pita se Divna.

Nakon odluke Višeg Suda u Požarevcu gde se priznaje delimična presuda od 50 procenata imovine, sticane u bračnoj i vanbračnoj zajednici uložena je žalba Apelacionom sudu u Kragujevcu gde se pobijaju sve Divnine tvrdnje i dokazi da je bila u braku sa svojim bivšim suprugom Vlastom Stojadinović-Neimar!

Nedugo zatim po reviziji Vrhovni Kasacioni Sud u Beogradu potvrđuje istu presudu Apelacionog suda u Kragujevcu i zaključak da nije postojala bračna i vanbračna zajednica, a da se pritom Divninom bivšem suprugu prihvataju sve njegove ljubavne avanture.

Zbog svega navedenog, Divna Stojadinović, zahteva preispitivanje odluke Suda u Kragujevcu i Beogradu.

– Obraćala sam se i predsedniku Vučiću i ministarstvu Pravde, svi su me usmerili na iste istance gde sam u nekoliko rečenica dobila odgovor da je predmet okončan na Vrhovnom sudu. Ja neću odustati od svojih zahteva jer znam da sam radila pošteno i savesno. Ako nema pravde u Srbiji moraću da dočekam neku novu vlast i nezavisno sudstvo da ispravi načinjenu nepravdu i podignem tužbu u Strazburu za svu patnju i bol i štetu koju mi je načinilo ovo osinjeno korumpirano sudstvo u Srbiji – poručuje Divna.

Podsetimo, Vlasta Stojadinović-Neimar iz Salakovca, je lokalni tajkun iz Braničevskog okruga koji je veoma blizak sa vladajućom koalicijom u svim opštinama u ovom okrugu. Prate ga mnogobrojne afere koje ni dan danas ni jedno tužilaštvo, i pored mnogobrojnih prijava koje stoje u fijokama, nije pokrenulo, a i one koje su pokrenute uvek su sa neobjašnjivim ishodom odbačene.

Međutim, ogorčena presudom korumpiranog sudstva u Srbiji, Divna je našoj redakciji otkrila mnogobrojne kriminogene radnje njenog bivšeg supruga Vlaste Stojadinovića-Neimara, a i dokumentovala gotovo sve dilove koje njen bivši suprug ima sa lokalnim čelnicima iz Braničevskog okruga kada je u pitanju krađa para iz lokalnih budžeta.

Imajući u posedu svu ovu obilnu dokumentaciju, redakcija portala TPKNEWS u narednim izdanjima potrudiće se, bez poštede ikoga, da istu iznese u javnost.

(Ekipa TPKNEWS)

PROČITAJ I

4 Komentari

  1. Moralna podrška Gospodi Divni. Istrajte u svojoj borbi Jer imate puno pravo na deobu zajednički stečene imovine. Nije mi jasno kako i na osnovu čega su vajne sudije odbacile izvod iz knjige venčanih i proglasile da nema dokaza da su bili u braku. Zar te knjige više ništa ne vrede. Pa što se onda uopšte narod venčava ako one nisu nerodavne. Rad suda u Kragujevcu mi je dobro poznat još pre 13 godina. Ali Bogu hvala nisu uspeli u nameri da mom sada pokojnom suprugu prišiju udes i kobajagi štetu koju nije izazvao.

  2. A sta je bilo sa obilaznicom oko Pozarevca u vreme Milosevica na kojoj se obogatio, pa za to zna cela okolina, “radnik PZP-a” hmm….

    1. Taj čovek je oduvek imao para, nije se on obogatio preko noći, odnosno od te male obilaznice.
      To je čovek kome je otac početkom sedamdesetih godina kupio novu skodu auto iz fabrike, prvi u selu je imao motor, traktor i tv.
      Početkom 80-tih je prvi kupio i imao privatno svoj kamion, novi mercedes putnički auto itd…
      Sigurno je sve to imao uzimajući pare iz budžeta u ono vreme.
      Samo lupate gluposti, bez da znate činjenice o toj porodici.
      Ako vas još nešto zanima, slobodno pitajte, predstavite se, pa ću vam sve objasniti.
      U ovoj priči nije sve tako kako dotična gospodja priča, ali Bože moj, ko gubi ima prava da se ljuti … a ona za svoje pogrešno donete odluke u životu nalazi spas izazivajući ovde sažaljenje ostalih neupućenih ljudi i pljuje iz očaja ovog čoveka, naglašavam velikog čoveka, pre svega.
      Nema on vremena da se ovde prepucava i gubi vreme, zato to prepušta vama a on za to vreme pravi pare!

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker