RHMZ UPOZORAVA: Vratila nam se zima – oprez zbog snega i kiše koja se ledi pri tlu

U Srbiji će danas biti oblačno i hladno, u većem delu zemlje mestimično sa snegom uz povećanje visine snežnog pokrivača.

Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje za područje Istočne Srbije na kišu koja se ledi na tlu i to upozorenje važi za danas. Kiša koja će se ponegde lediti pri tlu padaće i na području Timočke Krajine i u Banatu, objavljeno je rano jutros na sajtu RHMZ.

Takođe, izdato je i upozorenje za područje Zapadne, Centralne i Jugozapadne Srbije na sneg i ono važi za danas. Naime, očekuje se sneg i dalјe povećanje visine snežnog pokrivača za 10 do 30 cm.

U većem delu Srbije na snazi je narandžasti meteo alarm zbog snega i leda. Inače, narandžasti meteo alarm označava opasno vreme.

Jutarnja temperatura od minus pet do minus dva, a najviša dnevna od nula do pet stepeni. Vetar umeren, severni i severozapadni.

U utorak na severu Srbije suvo, posle podne uz postepeno razvedravanje. U ostalim krajevima oblačno, povremeno sa slabim snegom. Tokom dana slabljenje, a uveče i prestanak padavina. Vetar slab i umeren, na planinama povremeno jak, severozapadni. Najniža temperatura od -4 do 0 stepeni, a najviša od -1 do 3 stepena.

U sredu ledeni dan. U Vojvodini pretežno sunčano. U ostalim krajevima umereno do potpuno oblačno, ali suvo. Vetar slab i umeren, na planinama povremeno jak, severozapadni. Najniža temperatura od -10 do -2 stepena, a najviša od -3 do 0 stepeni.

U četvrtak ujutro umeren i jak mraz. U toku dana malo do umereno oblačno, suvo i hladno. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od -14 do -6 stepeni, a najviša od -3 do 2 stepena.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker