“TI MENI, JA TEBI”: Homogena „napredna trupa“ lokalnih požarevačkih političara i pojedinih policajaca

Oduvek je postojala određena povezanost lokalnih političara sa pojedinim policajcima, ali danas je ta sprega daleko veća, čak tako nije bilo ni u Miloševićevo vreme.

Foto: Privatna arhiva

Od kada je došao za gradonačelnika Požarevca Saša Pavlović, povezala se jedna homogena „napredna trupa“ sastavljena od lokalnih političara i pojedinih policajaca, te se čvrsto drže za ruke, štite i čuvaju jedan drugoga, dele se priznanja, zapošljavaju žene, sestre, svaje i prijateljice. Pa tako uz čašu piva poručuju „da nam ovo vreme što više potraje“.

Ova trupa se sastoji od predvodnika gradonačelnika Saše Pavlovića–Zaječarca, pa kreće direktor Sportskog centra Požarevac Tomica Stojanović (afera tata Branko i 30 hiljada evra), vizionar i čarobni pasulj Zoran Janković zvani Pasulj, policajac Vojin Popović koga je naprednjačka vlast unapredila u inspektora UKP-a, i kontroverzni šef opšteg kriminala Goran Mitić, nekada suspendovan, pa vraćen na posao. Takođe, kada govorimo o povezanosti lokalnih političara i policije moramo da spomenemo i nesuđenog načelnika Policijske uprave Zlatana Svetozarevića koji je sada načelnik odeljenja PU Požarevac, a koji je tesno povezan sa Tomicom Stojanovićem. Pomenuti Tomica Stojanović, Goran Mitić, Voja Popović i Zoran Janković čine jezgro ove napredne trupe i često su bili viđeni u najpoznatijim kafićima u centru grada. Veruje se da svi ovi navedeni rade u interesu Saše Pavlovića i napredne stranke po principu „ti meni, ja tebi“ i niko nam ništa ne može.

Policijski deo ove napredne trupe se nadao da će za načelnika Policijske uprave Požarevac, postaviti njihove ljude, odnosno Zlatana Svetozarevića i načelnika OKP Vladicu Tasića, ipak, Beograd je odlučio da to bude profesionalac sa integritetom Darko Pajkić koji ima sjajnu karijeru i izuzetne rezultate kao inspektor UKP, a zatim i kao načelnik Policijske stanice u Velikom Gradištu, kako kažu, on je najbolje rešenje za Požarevac. Voja Popović i Goran Mitić su bili očajni kada su saznali da će postaviti Darka Pajkića za načelnika PU, jer su bili uvereni da će na to mesto doći njihov član ekipe Vladica Tasić.

S obzirom na sve ove okolnosti i događaje u prethodnom periodu, gradonačelnik Saša Pavlović misli da je nezamenljiv, kreira politiku kako njemu odgovara krijući se licemerno iza partije i koristi svoj položaj zarad svojih ličnih interesa, vozi se sa svojom trupom na gondoli, pokriva svome ocu poslove sa ugljem, štiti nevernog Rodu, zapošljava svojim članovima trupe, žene, sestre, svaje, i prijateljice, postavlja svoje pulene za članove gradskog veća koji nemaju elementarno znanje za resore koji su im dodeljeni, po hodnicima gradske uprave deli komplimente koleginicama i sa svojim naprednim pajtosima pije pivo i smišlja nove projekte samo da bi ispunio formu, a suština je beznačajna i mizerna, ali zato mu Požarevac i Kostolac propadaju, okolna sela zapuštena, ulice raskopane, nelegalna gradska deponija, nezaposlenost velika, mladi završavaju srednje škole i odmah uzimaju pod mišku pasoš i odlaze u inostranstvo jer ovde nemaju nikakvu perspektivu, u drugim gradovima realizacija budžeta ide do 90%, a stručnjak iz Klenovnika sa svojim nesposobnim saradnicima jedva realizuje 60%, takođe u Kostolcu je ista situacija, sve je devastirano, infrastruktura propada jer neznalice koje ne izlaze iz kafane po ceo dan, vode opštinu Kostolac.

Pitanje za kraj: Požarevac je prepun pametnih, obrazovanih, uspešnih i dokazanih ljudi, zar samo najgori izbijaju na čelo ovog grada?

(Insajder Mile Sova)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker