PAO SRPSKI DUO U AUSTRIJI: Požarevljanin i Petrovčanin ukrali 11 automobila u Beču, pa ih prodali u Srbiji!

Austrijska policija razbila je Srpski duo koji je u prestonici Austrije krao vozila, i, koja su nakon toga prodavali u Srbiji.

Specijalno odeljenje Soko Burgenland ušle su u trag dvojici Srpskih bandita koji su u maju ove godine počeli da “operišu” po Beču, krali automobile iz podzemnih garaža i stambenih naselja.

Kako saznajemo, jedan državljanin Srbije koji je uhapšen je iz okoline Požarevca, a drugi iz okoline Petrovca na Mlavi.

Znak na uzbunu za čuvare reda je bio upaljen nakon što je u maju ove godine započela serija krađe automobila iz podzemnih garaža i stambenih naselja u Beču. Specijalno odeljenje Soko Burgenland, koje je specijalizovano za krađu automobila, sproveo je obimne istrage u saradnji sa drugim odeljenjima, kao i sa policijom Mađarske i Srbije.

Prvi trag je odveo policiju do 58-godišnjeg Srbina koji je ukradene automobile preko Mađarske i Rumunije prebacivao u Srbiju. 12. novembra Mađarska policija je obavestila Austrijsku policiju da je osumnjičeni Srbin prešao granicu i da putuje u Beč. Nakon njegovog dolaska u Beč, Specijalno odeljenje Soko Burgenland, započelo je sa praćenjem.

Odlučujući udarac policija im je zadala kada se 58-godišnji Srbin sastao sa svojim 42-godišnjim kolegom gde su se zajedno uputili u jednu garažu u Arnoldgasse (Floridsdorf), i ukrali jedan automobil. Na samom izlazu iz garaže sa ukradenim autom, policija ih je blokirala i uhapsila.

Tokom dalje istrage i kućnih pretresa, otkriveno je da su njih dvojica ukrali jedanaest automobila i napravili štetu u visini od 316.000 evra. Ukradena vozila su šest Mazda CKS 5, dva Ford Mondeo, Ford Kuga, Toyota RAV4 i BMV 225 KSE.

Svi ukradeni automobili su otvoreni bez očiglednog oštećenja uz pomoć specijalnog softvera za ključeve vozila. Obojica lopova su uhapšeni i nalaze se u pritvoru.

TPKNEWS/M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker