LED OKOVAO SRBIJU: Ovi putevi su danas neprohodni

Zbog snega i leda više putnih pravaca u Srbije je i danas neprohodno dok je na Dunavu, Savi i Tisi, kao i u vojvođanskim kanalima, zbog leda zabranjena plovdiba, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Uprkos lošim vremenskim uslovima situacija u drumskom, železničkom, vazdušnom i vodnom saobraćaju je pod kontrolom, a nadležni iz resora Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na terenu i rade na raščišćavanju snega i leda, navodi se u saopštenju.

Neprohodni su putni pravci Šabac-Volujac-Zavlaka-Banja Badanja-Krupanj–Gračanica, kao i Pričević-Pecka. Navodi se da je neprohodna i veza sa državnim putem I B 33 – Veljkovo-Šipkovo – Zaječar – Lenovac – Bučje kao i saobraćajnica Novi Glog – Donji Stajevac.

Saobraćajnice Gajtan – Negosavlje, Trgovište – Donji Stajevac – Radovnica – Bosilegrad, Trgovište – državna granica sa Makedonijom, Odvraćenica – Preko Brdo, Raška – Kuti – Odvraćenica su takođe neprohodni.

Neprohodni su i putevi Kriva Feja – Gornja Ljubata – veza sa državnim putem II A 234 kao i put Negotin – Radujevac – Prahovo – Samarinovac – veza sa državnim putem II A 168.

Na reci Tisi je pre četiri danas obustavljena plovidba zbog ledostaja koji pokriva do 90 odsto plovnog puta, u svim krivinama, plovidbenim otvorima mostova i uskim grlima.

Na kanalima hidro sistema Dunav – Tisa – Dunav je, zbog ledostaja, obustavljena plovidba od 6. januara, a od juče, 8. januara i na Dunavu i Savi.

Zbog plovidbene nezgode uzvodno od Pupinovog mosta, gde je led blokirao četiri potisnice i zbog ledenog čepa u dunavcu kod Velikog ratnog ostrva, angažovan je brod “Topola” u vlasništvu Preduzeće “Ivan Milutinović” (PIM), koji će razbijati led na beogradskom sektoru Dunava.

Železnički saobraćaj je funkcionisao bez većih zastoja a evidentirani su lomovi šina zbog niskih spoljnim temperaturama a koje su zaposleni u službama održavanja sanirali na licu mesta i time omogućili funkcionisanje saobraćaja uz manja zakašnjenja vozova.

TPKNEWS/Beta

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker