CRVENI METEO ALARM: Srbiju u aprilu okovao sneg, zbog lošeg vremena otežan saobraćaj (VIDEO)

U ponedeljak tokom večernjih sati kiša na Zlatiboru prešla je u jaku snežnu mećavu, a mećava je i na Kopaoniku, koji je u šest sati bio najhladniji sa minus osam stepeni Celzijusa.

Foto: 192.rs

U najvećem delu Srbije temperature su između nula i dva stepena, a najtopliji je Negotin sa šest stepeni.

Na području zapadne i jugozapadne Srbije i u Šumadiji na snazi je crveni meteo-alarm, što znači da je vreme vrlo opasno.

Za Srem i Beograd uključen je narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme.

Visualizza questo post su Instagram

Un post condiviso da 192.RS (@192_rs)

U toku jutra i pre podneva u Srbiji će biti mestimično sa kišom i snegom.

Intenzivnije snežne padavine očekuju se jutros i pre podne – u nižim predelima jugozapadne, zapadne i centralne Srbije stvaranje snežnog pokrivača visine od 10 do 30 centimetara, lokalno i više, a na planinama i do 50 centimetara novog snega uz stvaranje snežnih nanosa usled jakog severozapadnog vetra.

U ostalim krajevima manji snežni pokrivač. Padavine će posle podne oslabiti, ali se potpuni prestanak snega očekuje tek sutra.

AMSS: Zbog snega, vetra, magle i poledice usporen saobraćaj

Vozače danas na putevima u Srbiji očekuju otežani uslovi i usporen saobraćaj zbog snega, poledice i vetra koji stvara snežne nanose, a na pojedinim deonicama i magla smanjuje vidljivost, saopštio je Auto moto savez Srbije.

Sneg pada na području Beograda, Užica, Valjeva, Nove Varoši, Ivanjice, Sjenice i Novog Pazara, a saobraćaj je posebno otežan na putevima preko Debelog Brda, Tare, Zlatibora, Golije, Peštera, Koaonika, Divčibara i Goča, navedeno je u saopštenju.

Na auto-putu „Miloš Veliki“ na kolovozu ima snega visine jedan do tri centimetra pa je na snazi ograničenje brzine, a na auto-putu Beograd – Niš – Dimitrovgrad zbog magle i snega saobraćaj je usporen, posebno na bealjičkom i mokroluškom brdu i na prevoju „Mečka“ kod Ražnja.

Na graničnim prelazima jutros nema zadržavanja na putničkim terminalima, dok kamioni čekaju na izlaz iz zemlje na Horgošu i Kelebiji pet sati, na Batrovcima četiri sata, na Bezdanu i Šidu tri sata, na Bogojevu dva sata, a na Gradini, i Bačkoj Palanki oko sat vremena.

(Tpknews.com/Tanjug/Beta)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker