POLICIJA HAPSILA DEMONSTRANTE U BEČU: Tvrde da korona virus ne postoji (VIDEO)

Protivnici restriktivnih mera koje je austrijska vlada uvela za zaustavljanje koronavirusa održali su, i pored zabrane, protest u Beču.

Foto: EPA/Georg Hochmuth

Inicijativa “Korona informacije bazirane na evidenciji“ (ICI) zakazala je pre par dana protest najavivši da će podneti tužbu ukoliko se zabrani održavanje.

Policija potom, pošto je najavljen skup od svega pet ljudi, nije izrekla zabranu, pa je sve ukazivalo na to da će prvi protest u vreme pandemije moći da se održi.

Međutim, juče pre podne policija je saopštila da se zabranjuje protest, zbog saopštenja koji je ICI izdala, na osnovu kojeg se očekuje veći broj novinara, pa bi to značilo kršenje svih epidemijskih mera.

Na to su organizatori najavili da će, umesto protesta, održati konferenciju za štampu na trgu ispred muzeja Albertina, uz napomenu da će se pridržati svih mera kao što je potrebno rastojanje od najmanje jednog metra.

Međutim, obraćanje medijima pretvorilo se u protest, na kojem se nisu poštovale mere.

Govornici su se ispostavili kao teoretičari zavere, koji ne veruju u postojanje koronavirusa, povezivali sa pandemijom Bila Gejtsa, i tvrde da je pandemija izmišljena sa ciljem nametanja i prodaje vakcine.

Foto: EPA/Christian Bruna

Kažu da se na primeru Švedske gde je, kako tvrde normalnim ponašanjem imunizovano stanovništvo, to najbolje vidi.

Tvrdili su da je smrtnost kod korone ista kao kod gripa i da bi sve te osobe koje su preminule usled pandemije svakako umrle.

Istakli su da se zbog navodne opasnosti po zdravlje neke rizične grupe ukidaju slobode ostalim građanima.

Policija je upozorila građane da krše epidemijske mere i pozvala ih na razilaženje, što oni nisu ispoštovali uzvikujući “mi smo narod” i “svrgnimo Kurca”.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker