GASTARBAJTERI OPREZ! Prevaranti haraju srpskim drumovima, namerno izazovu nezgodu, pa traže novac!

Prevaranti namerno izazivaju saobraćajne nezgode naglim kočenjem, izletanjem ili presretanjem! Meta su im skuplja vozila uglavnom gastarbajtera, odbijaju da se zove policija, a sve rade u cilju kako bi uzeli novac od vozača automobila sa kojim su se sudarili.

Foto: Sudar/Ilustracija

Pojedini korisnici društvenih mreža požalili su se na ovaj problem, a neki čak sumnjaju da iza svega stoji organizovana grupa prevaranata.

– Prestupnici pokušavaju da uzmu pare tako što namerno naprave udes, udaraju kolima ljude koji imaju malo skuplje automobile i traže im novac kao kompenzaciju za štetu koju oni namerno prouzrokuju, na primer, namerno naglo koče, izleću ili seku, uglavnom nešto što se ne može sprečiti jer nemate vremena da odreagujete. Oni odbijaju da se zove policija, već isključivo traže novac u kešu – navodi se u objavi na društvenim mrežama.

– Meni se to desilo i platio sam, ipak sam udario otpozadi, jer je lik namerno zakočio naglo ni zbog čega – , požalio se još jedan korisnik na društvenim mrežama.

Jedna gospođa je dodala da je nekoliko puta imala sličnu situaciju, ali da su prevaranti pobegli odmah nakon poziva policiji.

Prema Zakonu o bezbednosti u saobraćaju, svako vozilo mora da bude osigurano i da ima Evropski izveštaj. U saobraćajnim nezgodama bez povređenih niko nije dužan da prizna krivicu, već da popuni izveštaj.

Tada će osiguravajuća kuća proceniti da li će i kome naplatiti štetu. Ipak, nekad se vozači dogovore oko cene, ne zovu policiju niti popunjavaju Evropski izveštaj. To nije po pravilima, ali nije ni kažnjivo.

Prevaranti rade u timovima, tvrdi se na društvenim mrežama. Čak i majstora povedu kako bi na licu mesta procenio štetu, a vrlo je teško otkriti i kontrolisati ovakve prevare, kažu upućeni. Zbog toga se ne treba upuštati u raspravu, već obavezno pozvati policiju ili popuniti Evropski izveštaj.

(Tpknews.com/Mediji)

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker