CRNE SLUTNJE SE OBISTINILE: Nađena tela trojice nestalih u eksploziji u Kragujevcu (VIDEO)

Posmrtni ostaci trojice nestalih u eksploziji u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu pronađeni su danas, nakon intenzivne potrage.

U skladu s nalogom nadležnog tužioca, u toku je identifikacija pronađenih posmrtnih ostataka, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Istragu o uzrocima i posledicama nesreće vodi zamenik Višeg javnog tužioca u Kragujevcu Jasmina Stojadinović, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Kako je u sredu saopšteno potraga je trajala za nestalim pripadnicima Tehničko-remontnog zavoda kapetanom Darkom Kostićem i civilima Dejanom Kovačevićem i Željkom Nikolićem.

Komisija za ispitivanje okolnosti i nastanka vanrednih događaja, koju je formirao ministar odbrane Zoran Đorđević, juče je počela rad, dok je danas započeo vanredni inspekcijski nadzor u TRZ, koji po nalogu ministra sprovodi Inspektorat odbrane.

Saučešće porodicama nastradalih uputili su ministar odbrane i načelnik Generalštaba Ljubiša Diković.

U eksploziji koja se u utorak dogodila u TZR u Kragujevcu poginula je još jedna osoba, a povređeno je 25 ljudi.

Ukupno 25 ljudi je povređeno u eksploziji koja se dogodila u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu, a život je izgubio pukovnik Miroslav Perišić.

Do eksplozije je došlo u Tehničko-remontnom zavodu, u objektu A-28, namenjenom delaboraciji municije, a zatim je požar zahvatio objekte A-28 i A-27.

Vatrogasne ekipe sastavljene od pripadnika MUP-a i pripadnika vatrogasne jedinice TRZ Kragujevac pristupile su gašenju požara, kada je, u 13.45, došlo do druge eksplozije.

TPKNEWS/Tanjug

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker