DOM ZDRAVLJA U GRADIŠTU NOVO ŽARIŠTE: Potvrđena korona kod četiri medicinara, još pet čekaju rezultate

U opštini Veliko Gradište od početka epidemije zaključno sa današnjim danom po zvaničnim podacima od virusa COVID-19 ima ukupno 23 obolelih, dok po nezvaničnim ima ukupno 45.

Kako saznaje TPKNEWS, na teritoriji opštine Veliko Gradište ima potvrđena četiri nova slučajeva zaraze koronavirusa, i još dva vozača saniteta i tri medicinska radnika iz Doma zdravlja se nalaze u samoizolaciji i čekaju rezultate testova.

Kako saznajemo, među novozaraženima je jedan vozač saniteta i tri medicinara iz Doma zdravlja od kojih je jedan transportovan u Beograd, jer ima sistematsko oboljenje “porfiriju” i zbog toga ne može da primi ni jednu terapiju.

Kako nam je rekao dr Danko Nikolić, direktor požarevačke Opšte bolnice: – Sestra Nada, dugogodišnji radnik Doma zdravlja koja je u ponedeljak zbrinuta u kovid bolnicu sa obostranom upalom pluća, uspešno se oporavlja. Njena vrednost saturacije u plućima je dobra, i ne nalazi se na aparatima – , potvrdio je dr Danko Nikolić.

Kako saznajemo, prethodne subote, iako je sestra Nada čekala rezultate PCR testa i imala sve simptome virusa COVID-19, umesto da ostane u samoizolaciji dok ne stignu rezultati testa, zbog manjka medicinskih sestara, ona je došla na posao.

A, da li je direktorka Doma zdravlja nakon što je stigao pozitivan PCR test na COVID-19 sestri Nadi, medicinskom osoblju koje je te subote radilo u smeni sa setrom Nadom smestila u samoizolaciju kako procedura nalaže u ovom slučaju? Kako smo saznali, nije, svi iz te smene i dalje rade.

Inače, o drastičnom povećanju broja obolelih u opštini Veliko Gradište TPKNEWS je nagoveštavao još pre dve nedelje. Međutim komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije Dragan Milić, i direktorka Doma zdravlja u Velikom Gradištu dr Ljiljana Stevanović, zbog turističke sezone i velikog broja turista koji dolaze na Srebrnom jezeru, krili su pravu brojku obolelih, a epilog tog prikrivanja, je drastično povećanje broja obolelih u opštini Veliko Gradište.

Da se situacija sa koronavirusom otima kontroli u opštini Veliko Gradište potvrdila je i doktorka Zorica Mitić, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Požarevac koja je rekla da je Epidemiološka situacija u Velikom Gradištu nepovoljna, jer kako je navela da je u poslednje dve nedelje jula zabeleženo drastično povećanje obolelih.

Podsetimo da svi koji ne budu postupali po odlukama, naredbama i uputstvima koje je izdala Republika Srbija, zbog pandemije koronavirusa, čeka zatvorska kazna i do 12 godina, što je u ovom slučaju prikrivanjem pravog broja obolelih, namerno širiena zaraza COVID-19.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker