ČETVRTI PROTEST “SRBIJA PROTIV NASILJA”: Hiljade građana izašlo na ulice, sprema se prsten oko RTS-a (VIDEO)

U Beogradu se održava četvrti protest “Srbija protiv nasilja”, koji je počeo ispred Parlamenta, a završiće se kod zgrade Radio televizije Srbije oko koje bi okupljeni trebalo da naprave “prsten”.

Foto: Naksi kamera

Skup “Srbija protiv nasilja”, četvrti po redu, održava se ove subote u centru Beograda, a brojni slobodomisleći građani došli su, uprkos padavinama, ispred Narodne skupštine kako bi još jedanput rekli dosta nasilju, govoru mržnje, podelama i svim anomalijama u društvu. Kao i tokom prethodnih skupova, okupljeni su skandirali “Ostavke, ostavke”, a posle obraćanja ispred Skupštine okupljeni su krenuli u šetnju ka RTS-u.

Početak skupa je najavljen za 18 sati, međutim i pre toga su građani počeli da se okupljaju, pa su petnaestak minuta pre starta protesta blokirali saobraćaj ispred Narodne skupštine.

Kako je vreme prolazilo, tako su i građani dolazili na plato ispred Parlamenta, koji je, bez obzira na to što je padala kiša, bio sve puniji.

Na samom početku skupa, nakon što je puštena pesma “Vostani Serbije”, okupljenima se okupila Ranka Kašiković, zaposlena u Gerontološkom centru u Subotici, a koja je odbila da u petak dođe na miting Srpske napredne stranke.

– Ja sam jedna od onih koji su odbili da idu na politički miting SNS i tada je počela moja borba za pravdu… U tišini smo dopustili smo da se stvori jedan nakaradni svet u kome nije bitno koliko dobro radite svoj posao, već da ste lojalni političkim moćnicima – rekla je Kašiković koja je proteklih dana podelila svoju priču sa medijima.

Za vreme njenog govora okupljeni su vikali “Vučiću, odlazi”. A kada je završila obraćanje okupljenima, tokom kog je ponovo pročitala zahteve, građani su krenuli u šetnju ka RTS-u.

Da podsetimo, prethodna tri mirna skupa obeležila je šetnja Ulicom kneza Miloša, da bi u protekla dva petka građani i blokirali Gazelu. Sada će sam protest izgledati posve drugačije, budući da će se oko zgrade Radio-televizije Srbije praviti prsten.

Naime, građani će se, kao i u prethodnim slučajevima, okupiti ispred Narodne skupštine, nakon čega će krenuti u šetnju Bulevarom kneza Aleksandra, kod Pravnog fakulteta će se skrenuti u Beogradsku ulicu.

Iz te ulice će se skrenuti u Ulicu Ilije Garašanina, a potom i u Takovsku do RTS-a.

Organizatori su najavili da će ovaj mirni skup trajati do 22 sata i apelovali su na prisutne da ponesu cvet i ostave ga ispred Narodne skupštine kako bi “pokazali poštovanje prema žrtvama masovnih ubistava i saosećanje sa porodicama i prijateljima preminulih”.

(Tpknews.com/Mediji)

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker