MERI SE ŠTETA: Posle bujične poplave u opštini Veliko Gradište, sanacija posledica trajaće nekoliko dana (VIDEO)

Zbog nevremena koje je u petak pogodilo opštinu Veliko Gradište, u subotu održana je vanredna sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Potop u Gradištu

Nakon nevremena koje je u petak pogodilo opštinu Veliko Gradište, i koje je za sobom ostavilo dramatične prizore potopljenih vozila i bujice vode koja se slivala niz gradske saobraćajnice, napravilo je niz komunalnih problema širom grada i opštine, a saniranje štete potrajaće više dana.

Na predlog predsednika opštine i komandanta Opštinskog štaba za vanredne situacije, Dragana Milića, odlučeno je da tročlana ekipa, predvođena načelnikom Opštinskog štaba Ljubišom Životićem, obiđe grad i teritoriju opštine i da se, u slučaju potrebe, odmah angažuje mehanizacija, kao i da se evidentiraju svi ugroženi privredni i stambeni objekti, poljoprivredni usevi, i da već formirane komisije procene štetu.

Komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije, Dragan Milić je predložio i još da se po potrebi, u saradnji sa Sektorom za vanredne situacije, Odeljenjem za varedne situacije u Požarevcu, ako je potrebno angažovati i Vatrogasno-spasilačku jedinicu za pomoć ugroženom stanovništu.

TPKNEWS/SOVG

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker