DEVET GODINA ROBIJE: Potvrđena presuda za ubistvo nemačkog državljanina kod Petrovca na Mlavi

Optuženi žrtvu likvidirao sa pet hica iz pištolja „duga devetka“, ispaljenih u glavu i telo, zbog kojih je ovaj preminuo na licu mesta

Apelacioni sud u Kragujevcu potvrdio je presudu Višeg suda u Požarevcu, kojom je Slaviša Karabašević (48) iz Požarevca osuđen u odsustvu na osam godina zatvora zbog ubistva nemačkog državljanina Elvisa Žeželja (30) i na godinu i po dana za počinjenu prevaru.

Više javno tužilaštvo u Požarevcu

Ove dve kazne njemu su spojene u jednu jedinstvenu, po kojoj će u zatvoru provesti ukupno devet godina. Prema optužnici koju je zastupao zamenik višeg javnog tužioca Dragan Petrović, Slaviša je osuđen jer je ubio Elvisa 1. jula 2002. godine u ataru sela Melnica kod Petrovca na Mlavi.

On je prvobitno, 2003. godine, od strane tadašnjeg Okružnog suda, oslobođen krivice, ali je Vrhovni sud tada naložio ponovno suđenje U julu 2005. godine ponovo je doneta oslobađajuća presuda i tada je pušten iz pritvora u kojem je proveo nešto više od tri godine i od tada mu se gubi svaki trag. Utvrđeno je da je on Elvisa ubio 1. jula rano ujutru, sa pet hica iz pištolja kalibra 9 mm, “duga devetka”, ispaljenih u glavu i telo. Motiv zločina se ne zna, jer optuženi nije priznao izvršenje ovog dela. Jedino se zna da je sa Elvisom prethodnog dana i noći pio po petrovačkim kafićima.

Kad je oslobođen po drugi put, on je pobegao, pa je za njim raspisana centralna i međunarodna poternica i opet mu je određen pritvor. Pre nego što je pritvoren on je telefonom pozvao u Nemačku prijatelja ubijenog Elvisa , nemačkg državljanina M.K i zatražio da mu pošalje 7.500 evra. Elvisovom prijatelju rekao je da mu toliki iznos novca treba kako bi Elvisa, navodno, izvukao iz zatvora. Nemac mu je poverovao i poslao mu je traženu sumu novca. Zbog toga je osuđen i za prevaru na zatvorsku kaznu od godinu i šest meseci i na plaćanje paušala od 10.000 dinara, tako da mu je Viši sud odredio jedinstvenu kaznu od devet godina zatvora.

ŽALBA

Na presudu Višeg suda, koji je optuženom dosudio jedinstvenu kaznu od devet godina zatvora, Više javno tužilaštvo podnelo je žalbu, jer je smatralo da je ova kazna mala u odnosu na delo koje je optuženi počinio. Međutim, Apelacioni sud to nije uvažio, već je potvrdio prvobitnu presudu.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker