NEKA JE DAMAMA SREĆAN 8. MART: Ali, policajci iz Braničevskog okruga nemaju pare za lale, nek im političari sami kupuju poklone!

Reprezentativni Policijski sindikat Srbije izdao je saopštenje u kome navodi da “ponovo mora da stane u zaštitu policajaca, koji se i dalje koriste za prikupljanje političkih poena” koje prenosimo u celosti.

“Politika je preuzela MUP Srbije, opšte je poznata stvar, ali se svaki dan postavljaju novi rekordi u zloupotrebi policije. Ovaj put je iz kabineta ministra unutrašnjih poslova stigla naredba svim Policijskim upravama da za 8. mart obezbede po 30 lala. Kako da ih obezbede nije navedeno, jer za te namene ne postoje sredstva u budžetu, a poznato je da često policajci sami kupuju tonere i donose papir za štampače od kuće”, navodi se u saopštenju i nastavlja:

“Ove lale treba da preuzmu saobraćajni policajci, rasporede se po najboljim lokacijama u svom gradu i tokom prepodneva zaustavljaju automobile u kojima se nalaze pripadnice lepšeg pola, koje nisu ništa prekršile, odnosno koje koriste pojas, ne pričaju mobilnim telefonom, ne prelaze put van pešačkog prelaza i podele im po jedan cvet. Sve to treba sami saobraćajci da dokumentuju, odnosno fotografišu i te slike dostave nadređenima do 12 sati. Tako će policajci za 8. mart, umesto da rade svoj posao, juriti dame koje ne prave saobraćajne prekršaje i deliti im cveće”.

Ovo nije prvi put da se tako zloupotrebljavaju policija i MUP Srbije. Podsećamo na slučaj iz prošle godine, kada je jedan od najviših rukovodilaca u MUP Srbije, tražio od jedne cvećare da donira 5.000 ruža, koje su potom aktivisti njegove stranke za 8. mart delili sugrađankama po opštini Rakovica.

– Ova poslednja naredba saobraćajcima je zaista neozbiljna i jedan od najbanalnijih načina na koji se policajci zloupotrebljavaju, kako bi se pribavili politički poeni. Policija služi i plaćena je parama poreskih obveznika da ih štiti i pazi na njihovu bezbednost, a ne za reklamu političarima na vlasti. PSS svakako čestita pripadnicama MUP Srbije i svim damama 8. mart – kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker